خلوت

0خلوت.ارحمی .خواجه

خدایا، مرا در اصلاح نفسِ خویش به کاری فرمان داده‌ای که خود در انجام دادن آن از من تواناتری، و قدرت تو بر آن کار و بر من، از قدرت من افزون‌تر است. پس مرا چنان نیرویی ده که با آن به کاری مشغول شوم که تو را از من خشنود می‌سازد، و خشنودی خود را در حال تن درستی [نه در گرفتاری و سختی] از من بخواه. امام سجاد علیه السلام ************************************ کپی از این وبلاگ مجاز است به شرط سه صلوات برا آقا امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف در حسرت موجم باران کفافم نیست *********************************** به وبلاگ خود خوش آمدید

:: دخترانه
:: فروشگاه ایران زمین 93
:: خاطرات دنیای مجازی
:: فروشگاه ساعت مچی
:: صدا باز
:: آخرین منجی...آخرین یار
:: هیئت عزاداران
:: زلال مثل اشک
:: عاشقانه الهام
:: همیشه در نقطه آغاز
ادکلن زنانه">:: ادکلن زنانه
:: گروه ساختمانی دارکوب
:: طوفان آرامش
:: جی پی اس موتور
:: جی پی اس مخفی خودرو

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان خلوت و آدرس adytum.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 48
بازدید هفته : 134
بازدید ماه : 134
بازدید کل : 44666
تعداد مطالب : 282
تعداد نظرات : 39
تعداد آنلاین : 1






.....روغن چراغ کم است .

آقاى غرویان می نویسد:
از محضر آیت الله بهجت سؤ ال شد: حاج آقا، عمرمان گذشت و دارد مى گذرد امّا هنوز لذتى از عبادت و به خصوص نمازمان احساس ‍ نکرده ایم، به نظر شما چه باید بکنیم که ما نیز اقلاًّ اندکى از آنچه را که ائمه و پیشوایان معصوم علیهم السّلام فرموده اند، بچشیم؟
معظّم له در حالى که سر را تکان مى داد فرمود: آقا، عامّ البلوى است! این دردى است که همه گرفتاریم!
عرض شد: آقا، به هر حال مراتب دارد و مسئله نسبى است. عضى همچون شما مراتب عالى دارید و ماها هیچى نداریم، ماها چه باید بکنیم ؟
باز در جواب فرمود: شاید من مرتبه شما را تمنّا کنم.
عرض شد: حاج آقا مسئله تعارف در کار نیست و یک واقعیتى است .
باز ایشان در جواب با فروتنى و تواضع خاصّى فرمودند که : عَمَّتُک مِثْلُک ! و مرادشان از این ضرب المثل این بود که من هم مثل شما هستم .
به هر حال ، پس از چند بار اصرار فرمودند:
این احساس لذّت در نماز یک سرى مقدمات خارج از نماز دارد، و یک سرى مقدمات در خود نماز. آنچه پیش از نماز و در خارج از نماز باید مورد ملاحظه باشد و عمل شود این است که : انسان گناه نکند و قلب را سیاه و دل را تیره نکند، و معصیت ، روح را مکدّر مى کند و نورانیت دل را مى برد.
و در هنگام خود نماز نیز انسان باید زنجیر و سیمى دور خود بکشد تا غیر خدا داخل نشود، یعنى فکرش را از غیر خدا منصرف کند و توجّهش به غیر خدا مشغول نشود. و اگر به طور غیر اختیارى توجّهش به جایى منصرف شد، به محض التفات پیدا کردن باید قلبش را از غیر خدا منصرف کند.

آقاى قدس یکى از شاگردان آیت الله بهجت نیز مى گوید:
روزى از آقا پرسیدم : آقا، چه کار بکنم در نمازم حضور قلب بیشتر داشته باشم؟
آقا ابتدا سر به پایین افکند سپس سرش را بلند کرد و فرمود: روغن چراغ کم است .
من به نظر خودم از این جمله این معنى را فهمیدم که یعنى معرفت کم است و ایمان قلبى و باطنى ضعیف است ، و گرنه ممکن نیست با شناخت کافى ، قلب حاضر نباشد.

آیت الله محمّد حسن احمدى فقیه یزدى نیز مى گوید:
گاهى از آقا سؤال مى کردند: چه کنیم در نماز، حضور قلب داشته باشیم؟ و ایشان دستورالعملهایى مى فرمودند، یکى از آنها این بود که مى فرمود:
وقتى وارد نماز مى شوید هنگام خواندن حمد و سوره به معناى آن توجه کنید تا ارتباط حفظ شود.

استاد خسروشاهى نیز مى گوید:
روزى از آیت الله بهجت سؤال شد: در هنگام نماز چگونه مى توانیم حضور قلب را در خودمان به وجود بیاوریم؟ فرمودند:
یکى از عوامل حضور قلب این است که در تمام بیست و چهار ساعت باید حواسّ (باصره، سامعه و ...) خود را کنترل کنیم؛ زیرا براى تحصیل حضور قلب باید مقدماتى را فراهم کرد، باید در طول روز گوش، چشم و همچنین سایر اعضا و جوارح خود را کنترل کنیم و این یکى از عوامل تحصیل حضور قلب مى باشد.

در جاى دیگر شخص دیگرى از محضرشان مى پرسد: براى اینکه در انجام فرمان الهى مخصوصاً نماز با خشوع باشیم چه کنیم ؟
و ایشان در جواب مى فرماید:
در اوّل نماز، توسل حقیقى به امام زمان - عجل الله تعالى - فرجه کنید، و عمل را با تمامیّت مطلقه انجام بدهید.

همچنین شخص دیگر مى پرسد: براى حضور قلب در نماز و تمرکز فکر چه باید کرد؟
و ایشان مرقوم مى فرماید:
بسمه تعالى ، در آنى که متوجّه شدید، اختیاراً منصرف نشوید.


منبع: کتاب برگى از دفتر آفتاب (شرح حال شیخ ‌السالکین حضرت آیت اللّه العظمى بهجت )اثر : رضا باقى زاده پُلامى



:: برچسب‌ها: روغن چراغ کم است , عوامل حضور قلب در نماز, ,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در چهار شنبه 1 مرداد 1393

خلاصه زندگی (خواستگاری ،ازدواج،مهریه و.. ) حضرت فاطمه علیها السلام

كمالات فوق العاده فاطمه عليها السلام از يكسو، و انتسابش به شخص پيامبر از سوى ديگر، و شرافت خانوادگى او نيز از ديگر سوى; سبب شد كه مردان زيادى از بزرگان ياران پيامبر صلى الله عليه وآله به خواستگارى او بيايند، اما همه جواب رد شنيدند. و جالب اين كه غالباً پيامبر در پاسخ آنها مى فرمود:اَمرُها الى ربها . كار فاطمه به دست پروردگار فاطمه است! از همه عجيب تر خواستگارى عبدالرحمن بن عوف همان مرد ثروتمندى بود، كه مطابق راه و رسم جاهليت، به همه چيز از دريچه مادى مى نگريست، و مهريه سنگين را دليل بر شخصيت زن و موقعيت ممتاز شوهر مى پنداشت.او به خدمت پيامبر صلى الله عليه وآله آمد و عرض كرد:اگر فاطمه را به همسرى من درآورى يكصد شتر كه بار همه آنها پارچه هاى گرانقيمت مصرى باشد به اضافه ده هزار دينار طلا مهريه او مى كنم پيامبر صلى الله عليه وآله از اين خواستگارى زشت و بى معنا چنان خشمگين شد تو گمان كردى من » : كه مشتى سنگريزه برداشت و به طرف عبدالرحمن پاشيد و گفت" بنده پول و ثروتم كه با پول و ثروت مى خواهى بر من فخر بفروشى آرى، بايد در خواستگارى فاطمه الگوهاى اسلامى مشخص شود، سنّت هاى جاهليت پايمال گردد، و معيارهاى ارزش اسلامى معلوم شود. مردم مدينه در اين گفتگوها بودند ناگهان اين صدا در همه جا پيچيد كه پيامبر(صلى الله عليه وآله) مى خواهد تنها دخترش را به همسرى على بن ابى طالب عليه السلام  درآورد.على بن ابى طالب دستش از مال و ثروت دنيا كوتاه بود و از معيارهاى عصرجاهلى چيزى نداشت، اما وجودش از فرق تا قدم مملو از ايمان و ارزش هاى اصيلاسلامى بود.هنگامى كه تحقيق كردند، معلوم شد رهنمون پيامبر)صلى الله عليه وآله( در اين ازدواج مبارك تاريخى، وحى آسمانى بوده است، زيرا خودش فرمود:فرشته اى از سوى خدا آمد و به من گفت: خداوند بر تو سلام مى فرستد و مى گويد من دخترت فاطمه را در آسمان ها به همسرى على بن ابى طالب درآوردم، تو نيز در زمين او را به ازدواج على درآور.

 هنگامى كه اميرمؤمنان على عليه السلام به خواستگارى فاطمه عليها السلام آمد، چهره مباركش از شرم گلگون شده بود.پيامبرصلى الله عليه وآله با مشاهده او شاد و خندان فرمود: براى چه نزد من آمدى؟

ولى اميرمؤمنان على عليه السلام به خاطر ابهت پيامبر صلى الله عليه وآله نتوانست خواسته خود را مطرح كند، و لذا سكوت كرد. پيامبر صلى الله عليه وآله كه از درون اميرمؤمنان على عليه السلام با خبر بود، چنين فرمود: شايد به خواستگارى فاطمه آمدى؟ عرض كرد: آرى، براى همين منظور آمدم. پيامبر فرمود: اى على! قبل از تو مردان ديگرى نيز به خواستگارى فاطمه آمدند، هر گاه من با خود فاطمه اين مطلب را در ميان مى نهادم روى موافق نشان نمى داد، واكنون بگذار تا اين سخن را نيز با خود او در ميان نهم. درست است كه اين ازدواج آسمانى است و بايد بشود، اما شخصيت فاطمه عليها السلام خصوصاً، و احترام و آزادى زنان در انتخاب همسر عموماً ايجاب مى كند كه پيامبر صلى الله عليه وآله بدون مشورت با فاطمه عليها السلام اقدام به اين كار نكند. هنگامى كه پيامبر صلى الله عليه وآله فضايل اميرمؤمنان على عليه السلام را براى دخترش بازگو كرد و فرمود:من مى خواهم تو را به همسرى بهترين خلق خدا در آورم، نظر تو چيست؟ پيامبر صلى الله عليه وآله سر برداشت و اين جمله تاريخى را كه سندى است براى فقها در مورد ازدواج دختران باكره، بيان فرمود: خداوند بزرگ است! سكوت او دليل بر اقرار اوست.و در پى اين ماجرا عقد ازدواج بوسيله پيامبر صلى الله عليه وآله بسته شد

مهر فاطمه

 اكنون ببينيم مهريه فاطمه چه بود؟ بدون شك ازدواج بهترين مردان جهان با سیده زنان عالم دختر پيامبر بزرگ اسلام بايد از هر نظر الگو باشد، الگويى براى همه قرون و اعصار، لذا پيامبر(صلى الله عليه وآله رو به اميرمؤمنان على عليه السلام كرد و فرمود: چيزى دارى كه مهريه همسرت قرار دهى؟ عرض كرد: پدر و مادرم به فدايت، تو از زندگى من به خوبى آگاهى كه جز شمشير و زره و شتر چيز ديگرى ندارم. پيامبر صلى الله عليه وآله فرمود: درست است، شمشيرت به هنگام كارزار با دشمنان اسلام مورد نياز است; و با شتر نيز بايد نخلستان را آب دهى، و در مسافرت ها از آن استفاده كنى ; بنابراين تنها زره را مى توانى مهريه همسرت بنمايى، و من دخترم فاطمه را در برابر همين زره به عقد تو درآوردم. شايد بيشترين قيمتى كه در تواريخ درباره اين زره نوشته شده، پانصد درهم است اين از يك سو اما از سوى ديگر در حديثى مى خوانيم كه : فاطمه عليها السلام از پدرش خواست مهر او را شفاعت گنهكاران امت در قيامت قرار دهد، اين درخواست قبول شد و جبرئيل فرمان آن را از آسمان بر پيامبر صلى الله عليه وآله نازل كرد. آرى اين گونه بايد ارزش هاى غلط درهم بشكند، و ارزش هاى اصيل جانشين آن گردد، و اين گونه است راه و رسم مردان و زنان با ايمان، و اين چنين است برنامه زندگى رهبران راستين بندگان خدا.  

.......................................

 اگر تعجب نكنيد پيامبر صلى الله عليه وآله دستور داده زره اميرمؤمنان على عليه السلام بفروشند و پولش را كه حدود پانصد در هم بود نزد او آورند. پيامبر آن را سه قسمت كرد: قسمتى را به بلال داد تا از آن عطرى خوشبو تهيه كند و دو قسمت ديگر را براى تهيه وسائل زندگى و لباس تعيين فرمود. پيداست وسايلى كه با اين پول ناچيز مى توان خريد چقدر ساده و ارزان قيمت بايد باشد! در تواريخ آمده است كه هجده قلم جهيزيه با آن پول تهيه شد كه قلم هاى مهم آن چنين بود: يك عدد روسرى بزرگ به چهار درهم، يك قواره پيراهن به هفت درهم، يك پرده پشمى، يك قطعه حصير، يك عدد دستاس (آسياب كوچك دستى)، يك مشك چرمى، يك طشت مسى، يك ظرف بزرگ براى دوشيدن شير، يك سبوى گلى سبز رنگ... و مانند اينها. آرى چنين بود جهيزيه بانوى زنان جهان.

.................................

ام ايمن و ام سلمه دو زن با شخصيت در اسلام بودند و علاقه بسيارى به بانوى بزرگ فاطمه زهرا(عليها السلام)داشتند خدمت پيامبر(صلى الله عليه وآله) آمدند و چنين گفتند : اى پيامبر گرامى خدا! راستى اگر خديجه زنده بود با تشكيل مراسم جشن عروسى فاطمه چشمانش روشن مى شد، چنين نيست؟ رسول خدا صلى الله عليه وآله از شنيدن نام آن بانوى فداكار، اشك در چشمانش حلقه زد، و به ياد آن همه مهربانى ها و ايثارگرى هاى خديجه افتاد و فرمود: كجا مانند خديجه زنى پيدا مى شود؟ آن روز كه همه مردم مرا تكذيب كردند، او مرا تصديق نمود و تمام ثروت و زندگى خود را براى نشر آيين خداوند در اختيار من گذارد. او همان بانويى بود كه خداوند به من دستور داد به او مژده دهم كه قصرى از زمرّد در بهشت برين به او عنايت خواهد فرمود. ام سلمه هنگامى كه اين سخن را شنيد و انقلاب و سوز درونى پيامبر صلى الله عليه وآله را مشاهده كرد، عرض نمود: اى رسول خدا! پدر و مادرم فدايت باد، شما هر قدر درباره خديجه بگويى عين حقيقت است، ولى به هر حال او دعوت الهى را لبيك گفته و به جوار رحمت حق شتافته، اميد است خداوند او را در بهترين جاى بهشت جاى دهد، ولى مطلبى را كه به خاطر آن به محضر مباركت آمدم چيز ديگرى بود و آن اين كه برادر و پسر عمويت على دوست دارد اجازه دهيد همسرش فاطمه را به خانه خود ببرد، و از اين راه به زندگى خويش سر و سامانى بخشد. پيامبر صلى الله عليه وآله فرمود: چرا على شخصاً اين پيشنهاد را با من در ميان نگذاشت؟ اميرمؤمنان على عليه السلام آمد و در مقابل پيامبر صلى الله عليه وآله نشست، اما سر خود را از شرم به زير افكنده بود. پيامبر صلى الله عليه وآله فرمود: آيا ميل دارى همسرت را به خانه ببرى؟ اميرمؤمنان على عليه السلام در حالى كه سرش را به زير انداخته بود، عرض كرد: آرى، پدر و مادرم به قربانت باد. جالب اين كه برخلاف آنچه در ميان مردم تجمل پرست معمول است كه از ماه ها قبل دست به كار اين برنامه ها مى شوند، پيامبر صلى الله عليه وآله با خوشحالى فرمود: همين امشب يا فردا شب ترتيب كار را خواهم داد. و همانجا دستور فراهم ساختن مقدمات جشن بسيار ساده اى كه مملو از روحانيت و معنويت بود را صادر فرمود. اين جشن ملكوتى و مراسم مربوط به آن، آن قدر بى تكلف و ساده برگزار شد كه شنيدنش امروز براى ما تعجب آور است. اميرمؤمنان على عليه السلام مى گويد: مقدارى از پول همان زرهى را كه قبلا فروخته بودم پيامبر صلى الله عليه وآله نزد ام سلمه به امانت گذارده بود، و به هنگام مراسم زفاف ده درهم از آن را از وى گرفت، و به من داد و فرمود: مقدارى روغن و خرما و كشك با اين پول خريدارى كن. من اين كار را انجام دادم، سپس پيامبر صلى الله عليه وآله شخصاً آستين را بالا زد و سفره تميزى طلبيد و آنها را با هم با دست خود مخلوط كرد و غذايى تهيه نمود و با همان غذا از مردم پذيرايى به عمل آورد. اميرمؤمنان على عليه السلام شخصاً مأمور شد به مسجد بيايد و اصحاب رادعوت نماید: شما را به ميهمانى عروسى فاطمه دعوت مى كنم. حضرت مى گويد: مردم دسته دسته به راه افتادند و من از كثرت جمعيت و كمى غذا شرمنده شدم، همين كه پيامبر صلى الله عليه وآله از ماجرا آگاه شد به من فرمود: غصه مخور، من دعا مى كنم تا خداوند غذا را بركت دهد; و چنين شد همگى از آن غذاى كم خوردند و سير شدند.

جالب اين كه در پايان مراسم، به هنگامى كه مردم به خانه هاى خود بازگشتند و خانه خلوت شد پيامبر(صلى الله عليه وآله فاطمه عليها السلام را در سمت چپ و اميرمؤمنان على عليه السلام را در سمت راست خود نشانيد و از آبى كه با دهانش تبرك كرده بود كمى بر بدن زهرا عليها السلام و كمى بر بدن اميرمؤمنان على عليه السلام پاشيد و درباره آنها دعا كرد و گفت: خداوندا! اينها از منند و من از آنها هستم، بارالها! همان طور كه هر گونه رجس و پليدى را از من دور كرده اى از آنها نيز دور كن و آنها را پاكيزه فرما. سپس فرمود: برخيزيد و به خانه خود رويد، خداوند بر شما هر دو مبارك گرداند.

..................................

بعد از وفات حضرت پیامبر صلى الله عليه وآله ام سلمه مى گويد: هنگامى كه بعد از وفات پيامبر صلى الله عليه وآله به ديدن بانوى اسلام فاطمه عليها السلام رفتم و جوياى حال او شدم، در پاسخ اين جمله هاى پر معنا را بيان كرد: از حالم چه مى پرسى اى ام سلمه، من در ميان اندوه و رنج بسيار بسر مى برم، از يكسو پدرم پيامبر صلى الله عليه وآله را از دست داده ام، و از سوى ديگر باچشم خود مى بينم كه] به جانشينش [على بن ابى طالب ستم شده است، بخدا سوگند كه پرده حرمتش را دريدند...، ولى من مى دانم اينها كينه هاى بدر، و انتقام هاى اُحد است، كه در قلوب منافقان پنهان و پوشيده بود.

منبع: زهرا سلام الله علیها برترين بانوي جهان



:: برچسب‌ها: خلاصه زندگی (خواستگاری ،ازدواج،مهریه و, , ) حضرت فاطمه علیها السلام,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در یک شنبه 29 تير 1393

گاهی ...

گاهی گمان نمی کنی ولی می شود
گاهی نمی شود که نمی شود
گاهی هزار دعا بی اجابت است
گاهی نگفته قرعه به نامت می شود
گاهی گدای گدایی و بخت یار نیست
گاهی تمام شهر گدای تو می شود



:: برچسب‌ها: گاهی,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در دو شنبه 23 تير 1393

اهمیت برنامه ریزی 2

 

اقسام روشهای نوشتن برنامه اجرایی

 

 1-آسان‌ترین راه برای نوشتن یك برنامه زمانی، فهرستی از كارهای بزرگ و كوچكی است كه باید انجام شوند. این فهرست به تنهایی كافی است تا با یادآوری كارها در زمان آزاد، شما را برآن دارد كه انجامشان دهید.

 

 

 

2-راه دیگر برای داشتن یك برنامه زمانی، نوشتن كارهایی است كه باید به صورت زنجیره‌ای انجام دهید. در این فهرست، باید توالی زمان نیز رعایت شود. شما باید تصمیم بگیرید كدام كار مهم‌تر است و به انجام آن بپردازید و بعد، به سراغ كارهای دیگر بروید.

 

 

 

3-سومین نوع جدول زمانی، برنامه‌ای است با تمام جزئیات. این برنامه، هم دربرگیرنده ترتیب كارهاست و هم زمان تقریبی مدیریت زمان برای تكمیل آنها را دراختیارتان می‌گذارد.

 

انواع برنامه
برنامه‌ریزی روزانه/هفتگی
قرارهای ملاقات، کلاسها و جلسات را به ترتیب زمان وقوع بنویسید.
قبل از اینکه به خواب بروید مطمئن شوید که برای روز بعد آماده اید و وقتی که بیدار می شوید دقت کنید چه کارهایی را می خواهید انجام بدهید .
برنامه‌ریزی بلندمدت
از یک جدول ماهانه استفاده کنید تا برنامه‌ریزی روزانه برای شما آسان شود.

 

اجرای برنامه

 

اجرای برنامه در زمان مشخص : داشتن برنامه مهم است ولی مهم تر از آن اجرای برنامه است وقتی برنامه ای را نوشته‌اید . باید آن را درزمان مشخص اجرا کنید . اگر نظم خاصی در اجرای برنامه داشته باشید ، به راحتی می توانید به اهداف خویش برسید. کسانی که نظم و ترتیب در اجرای برنامه را رعایت نمی کنند ، غالباً برنامه‌های آنان با شکست مواجه می شود .

 

اراده خودتان را تقويت کنيد

 

  • بايد علل و عوامل ضعف اراده خويش را بشناسيد . توجه كنيد ضعف اراده غالبا در عدم اعتماد به بينش و تفكر، عدم شناخت‏خويش، با ارزش تلقى نكردن خود، عدم امنيت روانى، عدم تدبير عقلانى در تشخيص امور و تميز اهم و مهم، شكست‏هاى گذشته و عوامل باز دارنده رشد و قوت نفس مانند محروميت، سرزنش و رنج‏هاى مستمر ريشه دارد. زدودن هر يك از اين عوامل در پرتو سرمايه گزارى و برنامه ريزى ممكن است.

  •  بايد باور كنيد چون ديگر انسان‏ها از توانمندى‏هاى بسيار برخورداريد و از ديگران كم‏تر نيستيد. فراموش نكنيد نقاط قوت انسان از نقاط ضعفش بيش‏تر است و نبايد خود را دست كم بگيرد. تصميم خوب در پرتو تكيه بر قوت‏ها، جبران ضعف‏ها و احساس توانمندى شكل مى‏گيرد.

  • پس از مشورت با افراد ذى صلاح، با توجه به امكانات و توانمندى‏هاى واقعى خود، براى زندگى تان برنامه ريزى كنيد و بكوشيد هرگز بى جهت از آن برنامه و نظم سر نپيچيد. اوقات استراحت و تفريح و عبادت و همه‏فعاليت‏ها را در اين برنامه بگنجانيد تا زمانى خالى نماند و توجه به فرصت‏ بيكارى شما را سمت تأخير انداختن كارها سوق ندهد.

  • بكوشيد براى هر رفتارى انگيزه‏اى قوى داشته باشيد و به ويژه از آثار مثبت تصميم‏گيرى‏ها و رفتارهاى خاص خويش به طور كامل آگاه شويد.

  • محيط زندگى و موقعيت كارى خود را تغيير دهيد و موانع بروز اراده و فعاليت را نابود سازيد; براى مثال در موقعيتى كه به سرزنش و متهم شدن به ناتوانى و ناپختگى مى‏انجامد، قرار نگيريد . براى تصميم‏گيرى‏ها و اقدامات خويش امنيت روانى فراهم آوريد تا بتوانيد به آرامى در برابر ديگران يا همراه آنان ابراز وجود كنيد و برجستگى فكرى و فعاليت‏به جا را از طريق تصميم آشكار سازيد .

  • هر كارى را آسان تلقى كنيد; زيرا در برابر اراده پولادين انسان همه سختى‏ها آسان مى‏گردد . به استقبال كارهاى به ظاهر دشوار برويد و به خود تلقين كنيد مى‏توانيد در اين امور درست تصميم بگيريد و افتخار موفقيت در انجام آن‏ها را به دست آوريد.

  • رضايت‏خداوند را ملاك هر رفتار و گفتار قرار دهيد و از تسليم شدن در برابر تمايلات پوچ و هواهاى نفسانى بپرهيزيد. اين تسليم شدن‏ها اراده را ضعيف و متزلزل مى‏سازد. تقوا و رعايت‏حرمت دستورهاى پروردگار براى آرامش روانى و تقويت نفس و اراده بسيار سودمند است.

  • مدتى برنامه ريزى و تصميمات خود را با فردى ذى صلاح در ميان بگذاريد و از وى بخواهيد مراقب باشد تا در شما دو دلى پيش نيايد و اجراى تصميمات خويش را به تاخير نيندازيد.

  • . از خواب زياد، پرخورى و ديگر اسباب تنبلى و سستى اراده بپرهيزيد و نگذاريد ديگران به جاى شما تصميم بگيرند.

  •  با كسانى كه روحيه و اراده قوى دارند، دوست‏شويد تا اراده شما نيز قوى گردد.

  •  بكوشيد تصميم‏هاتان را با فردى با تجربه در ميان نهيد تا از قوت و درستى شان اطمينان يابيد. پس از مشورت با اين فرد، بر اساس تدبر و انديشه خود تصميم بگيريد و بدون از دست دادن فرصت اقدام كنيد.

  •  تصميمات به جا و پر ارزش گذشته‏خود را به ياد آوريد و توجه كنيد كه چون گذشته براى انجام دادن كارهاى مهم آمادگى داريد.

  • در تصميم‏ها و فعاليت‏هاى اسوه‏ها دقت كنيد، در همسان سازى و الگوپذيرى جدى باشيد تا جرات انجام كار يابيد و توان تصميم‏گيرى و اجرا در شما تقويت‏شود.

  • ورزش مستمر و منظم را كه در تقويت اراده بسيار مؤثر است، فراموش نكنيد.

  • . با تصميم‏هاى آسان در كارهاى ساده، به تدريج‏خود باورى و توانمندى را در خويش پديد آوريد و راه را براى تصميم‏گيرى در امور مشكل و پيچيده هموار سازيد.

  •  در موضوع مورد نظر تمركز پيدا كنيدو از اشتغالات ذهنى متعدد بپرهيزيد تا تصميم‏گيرى آسان‏تر صورت پذيرد.

  • پس از تدبير و مشورت از عواقب تصميم‏هاى خود هراسناك نباشيد و به خدا توكل كنيد
    از دیگران راهنمایی بخواهید ولی خود برای خودتان برنامه ریزی کنیدچون ذات انسان طوری است که برای عمل به تکالیفی که خود را موظف به انجام آن می بیند سست تر است در حالی که این تکالیف را خود تعیین نکرده باشد. اما در صورت خودتکلیفی شتاب بیشتری نسبت به انجام آن دارد.

 

 

 



:: برچسب‌ها: برنامه ریزی, اهمیت, ضرورت,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در چهار شنبه 18 تير 1393

استخاره به قرآن و آداب آن

 

« اهميّت استخاره وآداب آن »

بسيار مى شود كه انسان براى انجام كار مهمّىمتحيّر و سرگردان مى شود و مطالعه درباره جوانب آن، رفع تحيّر از اونمى كند؛ با افراد آگاه مشورت مى كند، ولى آنها نيز نظرات مختلفى دارند، واو همچنان در كار خود سرگردان مى ماند و اگر اين سرگردانى ادامه يابدخسارت هاى سنگينى دامن گير او خواهد شد. در اين گونه موارد، دستور استخارهداده شده است كه انسان طبق آداب ساده اى با خداوند بزرگ - به وسيله قرآنمجيد، يا تسبيح و مانند آن - مشورت كند و از ذات پاكش هدايت و راهنمايى بهآنچه خير و صلاح اوست، بطلبد؛ به يقين خداوند نيز او را ـ طبق روايات صريحىكه داريم ـ راهنمايى خواهد كرد.

استخاره، نه تنها انسان را از حال تحيّر وسرگردانى - كه بدترين حالات است و مايه تلف شدن وقت و نيروى اوست - نجاتمى بخشد، و او را با اراده و تصميم قوى و گام هاى استوار به سوى مقصد بهحركت وا مى دارد؛ بلكه واقعاً نيز راهنما و راهگشا به سوى خيرات است و اينحقيقتى است كه در روايات اسلامى وارد شده، و ما خود بارها و بارهاآزموده ايم كه استخاره ها گوئى معجزه مى كند.

گاه انسان براى كارى استخاره مى كند و مطابقآن، به سوى آن كار مى رود و ظاهراً نتيجه اى نمى گيرد؛ امّا بعد از ماه ها،يا سال ها، رمز عجيب آن استخاره را درمى يابد. به هر حال، استخاره را باپيشگويى نبايد اشتباه گرفت؛ بلكه استخاره خير و صلاح كار را از طريقدرخواست از خداوند، به انسان نشان مى دهد.

نكته:

دو چيز را به هنگام استخاره نبايد فراموشكرد:
1
ـ استخاره منحصر به جايى است كه مثبت يا منفى بودنكار بر انسان روشن نباشد، و با تفكّر و انديشه، و حتّى با مشورت كردن باافراد خبره و صاحب نظر نيز روشن نشود؛ اين جا، جاى استخاره است و در غيراين صورت استخاره كردن، اشتباه است.
2
ـ از استخاره هاى مكرّر در يك چيز بايد پرهيز كرد (مگر اين كه فاصله قابلتوجّهى بشود و يا اين كه شرايط تغيير كند.) در استخاره هاى مكرّر، هماناستخاره اوّل معتبر است و بقيّه اعتبارى ندارد.
بايد انسان بعد از استخاره - با شرايطى كه در بالا گفته شد - ترديد نكند وبه دنبال آن به راه بيفتد و از خدا خير و صلاح خويش را بطلبد و بر ذات پاكاو توكّل كند، و مطمئن باشد نتيجه خواهد گرفت.پ

معناى ديگر استخاره:

استخاره معناى ديگرى هم دارد كه در رواياتاسلامى كراراً به آن اشاره شده است و آن طلب خير و سعادت از ذات پاك خداست.
يعنى به هنگام شروع در يك كار ـ حتّى كارهاى روشنى كه براى آن استخارهنكرده است ـ انسان از خداوند خير و سعادت خود را بخواهد (اصولا استخاره بهمعناى طلب خير است) و با گفتن جمله«أَسْتَخيرُاللّهَ بِرَحْمَتِهِ» (از رحمت الهى طلب خير و سعادتمى كنم)، به آن كار اقدام كند و مى تواند اين مطلب را به فارسى هم بگويد. به هر حال، استخاره به اين معنا طبق روايات اسلامى نيز، بسيار مفيد و مؤثّراست.
در روايتى از امام صادق(عليه السلام) مى خوانيم:
«
مَا اسْتَخارَ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ عَبْدٌ مُؤْمِنٌإِلاّ خارَ لَهُ؛ هيچ بنده با ايمانى از خداوند طلب خير نكرد، مگر آن كهپروردگار سعادت او را فراهم ساخت».
همچنين اميرمؤمنان(عليه السلام) به فرزندش امام حسن(عليه السلام) فرمود:
«
وَأَكْثِرِ الاِْسْتِخارَةَ؛ بسيار از خداوند طلبخير نما».
در حديثى از امام صادق(عليه السلام) آمده است كه فرمود:
در سجده آخر نماز شب، از خداوند طلب خير نما و صد ويك مرتبه بگو: «أَسْتَخِيرُاللّهَ بِرَحْمَتِهِ؛ از رحمت خداوند طلب خير وسعادت مى كنم».
همچنين در سجده آخر نافله صبح نيز، استخاره به همين معنا وارد شدهاست.

آداب استخاره:

در روايات اسلامى آداب ويژه اى براى استخارهبه معناى معروف آن، ذكر شده؛ مانند وضو داشتن و رو به قبله بودن و حالتتوجّه و ارتباط قلبى با خداوند داشتن و استغفار كردن به هنگام استخاره ومانند آن(5) و اين امور، مطلوب و قطعاً مؤثّر است.

يكى از رايج ترين انواع استخاره، استخاره با قرآن است كه آن نيز به چندنحوه انجام مى شود:

نوع اول

از رسول گرامى اسلام(صلى الله عليه وآله) نقل شده است كه فرمود:
«
هرگاه خواستى به وسيله كتاب خدا استخاره كنى، ابتدا سه مرتبه سوره «اخلاص» (قل هو اللّه...) را بخوان، آنگاه سه بار بر محمّد و آلش صلواتبفرست و سپس اين دعا را بخوان

اَللّهُمَّ اِنّى تَفَأَّلْتُ بِكِتابِكَ، وَ تَوَكَّلْتُ عَلَيْكَ،فَاَرِنى مِنْ كِتابِكَ ما هُوَمَكْتُومٌ مِنْ سِرِّكَ الْمَكْنُونِ فـى غَيْبِـكَ.

خدايا به كتاب تو تفأّل مى زنم (و استخاره مى كنم) و بر تو توكّلمى كنم، پس تو نيز از كتاب خود، آن چهدر نهان غيب تو پنهان است، به من نشان بده.

سپس قرآن را بگشا و از صفحه اوّل سمت راست، سطر اوّل مقصود خودت را ازخدا بخواه.

نوع دوم

مرحوم «سيّد بن طاووس» در كتاب «فتح الأبواب» نقل كرده است كه براىاستخاره، قرآن را برمى دارى و نخست اين دعا را مى خوانى:

اَللّهُمَّ إِنْ كانَ فِي قَضائِكَ وَقَدَرِكَ، أَنْ تَمُنَّ عَلى اُمَّةِنَبِيِّكَ، بِظُهُورِ وَليِّكَ  وَابْنِ بِنْتِ نَبِيِّكَ، فَعَجِّلْ ذلِكَ وَسَهِّلْهُ وَيَسِّرْهُوَكَمِّلْهُ، و اَخْرِجْ لِي آيَةًاَسْتَدِلُّ بِها عَلى أَمر فَأَئْتَمِرَ، أوْ نَهْـى فَأَنْتَهي فِيعافِيَـة.

خدايا اگر قضا و قَدَرت اين است كه با ظهور وليّت و فرزند پيامبرت بر امّترسول خدا منّت گذارى، پس در ظهورش تعجيل و راهش را سهل و آسان قرار ده و براى منآيه اى بيرون آوركه يا در آن امرى باشد كه انجامش دهم و يا نهى باشد كه تركش كنم به عافيت وتندرستى.

سپس حاجت و مشكل خود را عنوان مى كنى و آنگاه قرآن را مى گشايى، پس از آنهفت ورق مى زنى، در ورق هفتم، صفحه سمت چپ، هفت سطر را بشمار و در سطر هفتممطلب خويش را از آن آيه، درياب.(1)
استخاره با قرآن به شيوه هاى ديگر نيز نقل شده است كه براى رعايت اختصار ازذكر همه آنها صرف نظر مى شود.

1. بحارالانوار، جلد 88، صفحه 224، حديث 4.

2. نهج البلاغه، نامه 31.

3. فقيه، جلد 1، صفحه 562، حديث 1552.

4. همان مدرك، صفحه 563، حديث 1553.

5. رجوع شود به: جواهرالكلام، جلد 12، صفحه 161 و 162.

6. بحارالانوار، جلد 88، صفحه 241، حديث 1.

7.فتح الابواب، صفحه 278 و بحارالانوار، جلد 88، صفحه 242، حديث 4.

سایت شهید آوینی



:: برچسب‌ها: استخاره به قرآن و آداب آن, انواع استخاره,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در چهار شنبه 18 تير 1393

آنچه هستید شما را بهتر معرفی می کند

تا آنچه می گویید

امرسون



:: برچسب‌ها: معرفی,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در دو شنبه 16 تير 1393

▪اهمیت و ضرورت برنامه ریزی 1

اهمیت و ضرورت برنامه ریزی

  • برنامه‌ریزی میان جایی که هستیم با جایی که می‌خواهیم به آن برویم پلی می‌سازد و موجب می‌شود تا آنچه را که در غیر آن حالت شکل نمی‌گیرد، پدید آید.

  • پیتر دراکر معتقد است که میان موثر بودن (انجام کارهای درست)  و کارآیی(درست انجام دادن کارها)  تفاوت است و این دو در مراحل انتخاب هدفها و آنگاه در چگونگی کسب آنها توأم می باشد .

  • اگر شما آن را بطورمؤثر انجام دهید می توانید زمان و تلاش لازم برای دستیابی به اهداف را به میزان زیادی کاهش دهید.

  • برنامه مشابه یک نقشه است. هنگام تعقیب آن شما می توانید همیشه ببینید که چه مقدار به سمت هدف پروژه پیشرفت داشته اید و چه اندازه از آن فاصله دارید؟

  • دانستن اینکه شما کجا هستید برای ایجاد تصمیمات خوب، جهت دستیابی به هدف واینکه چه چیزی را باید در آینده انجام دهید ضروری است.

  • یک دلیل مهم تر برای اینکه چرا شما نیاز به برنامه ریزی دارید قانون 80/20 است این قانون بیان می کند که برای فعالیتهای غیرساختاری، 80 درصد از تلاشها کمتر از 20 درصد نتایج قابل ارزش را به همراه دارد.

  • شما همچنین زمان زیادی را جهت تصمیم گیری برای اینکه چه چیزی باید در آینده انجام گیرد صرف می کنید.

  • شما برای رسیدن به نیازهای خود در جریان هر گام عملی بر مبنای زمان، پول یا منابع دیگر نیازمند برنامه ریزی هستید.با برنامه ریزی دقیق اگر در برخی از موارد با مشکلاتی مواجه شوید می توانید آنها را مشاهده کنید. این کار برای تعدیل برنامه شما به منظور اجتناب یا هموار کردن بحرانهای غیر منتظره پیش رو آسان تراست.

  • وقتی کار زیاد است و زمان کم٬ برنامه ریزی اهمیت دو چندان می یابد

  • به طور خلاصه اهمیت برنامه ریزی از اینجا مشخص می شود که شما فرصتی برای آزمون و خطا ندارید. نباید مسیر را اشتباه بروید.

تعریف برنامه ریزی

سیریل هودسن :برنامه ریزی یعنی ارائه طریق بر عملیات آینده که متضمن نتایج معین با هزینه مشخص و دوره زمانی معلوم است.

برنامه ریزی آماده سازی توالی مجموعه فعالیتهایی برای دستیابی به اهداف مشخص است.

برنامه‌ریزی، فرآیند آگاهانه تصمیم‌گیری در مورد اهداف و فعالیتهای آینده یک فرد، گروه،واحد کاری یا سازمان است. مدیر یا مدیران برنامه‌ریزی، برنامه‌ریزی را با یک تحلیل موقعیتی آغاز می‌‌نمایند و درچارچوب محدودیت زمانی و منابع، اطلاعات مرتبط با مسأله مورد برنامه‌ریزی را جمع‌آوری و تفسیر می‌‌نمایند؛ سپس با تأکید بر‌خلاقیت، مدیران و کارکنان را تشویق کرده تا بر پایه نگرشی وسیع به امورشان بیندیشند؛ آنگاه با توجه به مزایا، مضرات و تأثیرات بالقوه هر‌گزینه، مناسبترین و امکان پذیرترین اهداف و طرحها را برگزیده و مدیران و کارکنان را توجیه نموده و منابع مورد نیاز را در اختیار آنان گذاشته و به انجام آن تشویق می‌نمایند. از آنجائیکه برنامه‌ریزی، فرآیندی پیش رونده و تکرار شونده است‌، مدیران باید بطور مستمر عملکرد واحدهای تحت تکفلشان را از جهت تطابق با اهداف و برنامه‌ها تحت نظر داشته باشند 

اصول برنامه ریزی

در طراحی برنامه درسی خوب به موارد ذیل توجه کنید

بررسی کتابهای درسی:

در انتخاب محتوای کتابهای درسی باید درباره مطالبی که در برنامه گنجانده می شود،تصمیم بگیرید. ابتدا همه کتابهایی را که باید مطالعه شود ، گردآوری کنید و درباره حجم انها ، سخت و آسان بودن آنها و مدت زمانی که به هر فصل و بخش اختصاص می یابد ، نظر دهید و تعیین کنید که به هر کدام در طول روز ، هفته و ماه، می بایست چه مدت زمانی برای مطالعه اختصاص داده شود . توجه داشته باشید که در تنظیم وقت نباید فقط به کتابهایی که علاقه مندید، اهمیت دهید ؛ در این گونه موارد ، منطقی فکر کنید و برای کتابهایی که محتوای آنها سخت تر است،زمان بیشتری را برای مطالعه در نظر بگیرید .

وقتی کتابهای مورد نظر خود را سبک و سنگین کردیم و مدت زمان لازم را برای مطالعه را به آنان اختصاص دادیم،می بایست تعیین کنیم که ابتدا از چه کتابهایی شروع کنیم. بعضی از افراد از کتابهای سخت شروع می کنند تا به کتابهای آسان برسند. بعضی دیگر از کتابهای آسان به مشکل شروع می کنند و بعضی دیگر ترجبح می دهند که کتابهای آسان و مشکل را با هم بخوانند؛ در هر صورت ، اینکه یک کتاب را تا آخر می خوانید و بعد سراغ کتاب دیکری می روید و یا برنامه روزانه شما متنوع است و فصلهای از چند کتاب را برای مطالعه روزانه خود انتخاب می کنید، یک مسئله شخصی است و بستگی به عادت مطالعه شما دارد. آنچه در اینجا اهمیت دارد ، این است که سعی کنید درسهای مشکل را به ساعتهایی که احساس می کنید بهتر می توانید بخوانید و بازدهی بیشتری دارید، اختصاص دهید و درسهای آسانتر را به روزهای دیگر موکول کنید؛ همچنین ترتیب کتابهایی که برای مطالعه انتخاب می کنید، می بایست به گونه ای باشد که در حین مطالعه و یادآوری مطالب در انها تداخل ایجاد نشود.
انعطاف پذیری

برنامه درسی را طوری طراحی کنید که امکان تغییر در آن باشد تا هنگام اجرای آن اگر احساس کردید که برنامه خیلی راحت و آسان و یا خیلی سخت و فشرده است، بتوانید نواقص آنرا برطرف کنید و با نظارت و بازنگری به ساماندهی مجدد آن بپردازید؛ چرا که انرژی شما در برنامه ریزی سخت و فشرده به زودی هدر می رود و توان ادامه برنامه را نخواهید داشت و در برنامه ریزی راحت و آسان، مدت زمانی را که باید به مطالعه می پرداختید، هدر می دهید و در واقع حداکثر استفاده را از حداقل زمان نمی کنید و ممکن است که برای ادامه مطالعه، وقت کم بیاورید؛ بنابراین ، برنامه را به گونه ای طراحی کنید که امکان تغیرات لازم در آن امکان پذیر باشد.

- ابتدا لازم است از زمانی که از خواب بر می خیزید تا زمانی که مجددا به رختخواب می روید، تمام فعالیت های اصلی خود را همراه با زمانی که صرف هر یک از فعالیت ها می شود یادداشت کنید.حال در می یابید که چه مدت را صرف مطالعه کرده اید؟ چه مقدار اتلاف وقت داشته اید؟ به ضعف خود پی می برید و این باعث می شود که روزهای بعد، بهتر عمل کنید و ضعفی که داشته اید را جبران نمایید.

  - برای هر تغییر و حرکتی، ابتدا شناخت  ضروری است.در این مرحله شما به این شناخت رسیده اید که نقاط قوت و ضعف را در برنامه  بدست آورید.حال با توجه به آن برنامۀ خود را تنظیم می کنید.

  - نیازهای شخصی خود را در نظر بگیرید ( استراحت، استحمام ، نماز ، غذا ، شستشو و ...)

  - اوقات حداکثر و حداقل کارایی خود را بشناسید.افراد با هم متفاوتند و در ساعاتی بیشترین انرژی و در زمانی دیگر کمترین انرژی را برای یادگیری دارند.

  - برای هر ساعت مطالعه، حدودا ده دقیقه استراحت در نظر بگیرید.این استراحت باعث می شود که شما با انرژی بیشتری درس بخوانید.

  - در طول استراحت فیلم نبینید و کار فکری انجام ندهید.به سلول های مغز استراحت داده و به کارهایی از قبیل خوردن میوه ،ورزش، تن آرامی و ... بپردازید.

  - درس هایی با  موضوع های مشابه را پشت سر هم قرار ندهید.زیرا یادگیری آنها به طور پیاپی موجب تداخل می شود و خستگی ذهنی ایجاد می کند.

  - در برنامه ریزی خود ، درسی را که همان روز فرا  گرفته اید  +  دروسی  که روز بعد کلاسش را  دارید بگنجانید.

  - سر ساعت معین شروع کنید، مثلا اگر قرار است ساعت 9 شروع کنید ، نگذارید به ساعت 9:30 بکشد.وقتی کاری را سر ساعت تنظیم شده انجام دهید، ذهن شما کم کم شرطی می شود و به راحتی تمرکز حواس پیدا می کنید.

  - کارهای مزاحم مانند نگاه کردن به تلویزیون ، صحبت کردن با دیگران، مکالمۀ تلفنی غیر ضروری و طولانی را در اوقات مطالعه ترک کنید.



:: برچسب‌ها: اهمیت و ضرورت برنامه ریزی, روش برنامه ریزی چهارپله ای, اقسام روشهای نوشتن برنامه اجرایی, ,
.:: ادامه ی مطلب ::.
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در یک شنبه 15 تير 1393

Patience is a remedy for every grief

صبر ، علاج هر اندوهی است .



:: برچسب‌ها: صبر,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در دو شنبه 11 تير 1393

با آقا حرف بزنیم

آیت‌الله قرهی در تازه‌ترین درس اخلاق خود گفت: من سربسته بیان می‌کنم ان‌شاءالله به فضل الهی ظهور نزدیک است و ما فقط باید تقوا و اخلاقمان را زیاد کنیم، علم را خودشان عنایت می‌کنند.

//////////////////////////////////

آیت‌الله قرهی : .........شب‌ها با آقاجان حرف بزنید. ما هر چه داریم، اصلاً همه عالم، به ید قدرت آقاجانمان است «بیمنه رزق الوری و بوجوده ثبتت الارض و السماء». همه چیز آقاست و آقاست، با آقا حرف بزنیم.

«السلام علیک یا مولای یا بقیة الله»

آقاجان! خودت صاحب این انقلابی، انقلابت را که حفظ می‌کنی، ما را هم حفظ کن که در راه تو بمانیم.

یکی از دعاهایی که ما باید بکنیم، این است که آقاجان! ما در این راه بمانیم. نگاه کنید، این هم یک کدی است که به شما می‌دهم و آن این که هر کسی هم از این راه دور شد، آن‌هایی بودند که به دنیا رو آوردند. مگر غیر از این است؟! خانه‌هایشان کجا رفت و چند متری شد! یک موقعی خانه صد متری داشتند، الآن چند صدمتری شده!  یک زمانی ادعا می‌کرد انقلابی است، بعد چه شد! برای این که به دنیا دل بست، هر که دلبستگی‌اش به دنیا بیشتر شد، علیه نظام و علیه امام راحل و علیه امام المسلمین بیشتر ایستاد. اگر غیر از این است بگویید. شیک و چنین و چنان شدند. بنا بود با مردم باشند، اما کجا رفتند! حضرت حجت این‌ها را طرد و بیرون می‌کند. این انقلاب برای حضرت است. آقاجان! ما را در راه خودت ثابت قدم بدار.

 

وبگاه حوزه‌علمیه امام مهدی(عج)



:: برچسب‌ها: امام زمان, ,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در دو شنبه 10 تير 1393

چرا خداوند باید بگذارد ما چنین دوران سختی را بگذرانیم

پسر کوچکی برای مادربزرگش توضیح می‌داد که چگونه همه‌چیز ایراد دارد مدرسه، خانواده، دوستان و مادربزرگ که مشغول پختن کیک بود از پسر کوچولو پرسید که کیک دوست داری؟ و پسر کوچولو پاسخ داد: البته که دوست دارم.
روغن چطور؟ نه! و حالا دو تا تخم‌مرغ. نه مادربزرگ! آرد چی؟ از آرد خوشت می‌آید؟ جوش شیرین چطور؟ نه مادربزرگ! حالم از همه‌شان به هم می‌خورد.
بله، همه این چیزها به تنهایی بد به‌نظر می‌رسند اما وقتی به‌درستی با هم مخلوط شوند، یک کیک خوشمزه درست می‌شود. خداوند هم به‌همین ترتیب عمل می‌کند. خیلی از اوقات تعجب می‌کنیم که چرا خداوند باید بگذارد ما چنین دوران سختی را بگذرانیم اما او می‌داند که وقتی همه این سختی‌‌ها را به درستی در کنار هم قرار دهد، نتیجه همیشه خوب است. ما تنها باید به او اعتماد کنیم، در نهایت همه این پیشامدها با هم به یک نتیجه فوق‌العاده می‌رسند.



:: برچسب‌ها: چرا خداوند باید بگذارد ما چنین دوران سختی را بگذرانیم,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در دو شنبه 9 تير 1393

فراسوی کتاب

یک کتاب باید سه ویژگی داشته باشد:

نفوذ کند

تاثیر بگذارد

پیام دهد

کتابی که تو ار به فراسوی کتابها نبرد

به چه ارزد؟!

کتاب را نخوانید که بخوابید!

کتاب را بخوانید که بیدار شوید!

نامنی



:: برچسب‌ها: کتاب,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در یک شنبه 8 تير 1393

زندگی..

زندگی را بیش از اندازه جدی نگیرید زیرا هرگز از زندگی،

زنده بیرون نمی روید!

آلبرت هیوبارد



:: برچسب‌ها: زندگی, , , , ,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در پنج شنبه 5 تير 1393

خورشیدشان کجاست؟

احمد شاملو:

ای کاش می توانستم

این خلق بی شمار را بر شانه های خود بنشانم

تا ببینند خورشیدشان کجاست؟



:: برچسب‌ها: احمد شاملو,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در چهار شنبه 4 تير 1393

تربیت قبل از تولد.......بهترین اوقات انعقاد نطفه

مقدمه : طب اسلامی ، علمی جامع است که در شاخه های خود با علوم دیگر ارتباط تنگاتنگ دارد و از آنها در مسیر خود بهره می گیرد  که یکی از مهمترین این علوم ، علم نجوم اسلامی است ، علم طب اسلامی از علم نجوم استفاده می کند برای زمان ترکیب برخی دارو ها و تجویز برخی نسخه ها و زمان شروع درمان و زمان ازدواج ، انعقاد نطفه ، مسافرت و تجارت و

این نشان دهنده عمق علوم اسلامی و قدرت شگفت انگیز طب و نجوم اسلامی است که اینقدر دقیق و موشکافانه به پدیده های هستی می‌نگرند و با درنظر گرفتن حکمت های اسرار آمیز هستی به شناخت مجهولات می‌پردازند .

اهمیت و ضرورت توجه به بحث اوقات :لذا در اهمیت بحث طب اسلامی کلامی چند از سخنان علامـه ذوالفنون حضــرت اسـتاد حسـن‌زاده آملـی (حفـظه الله) جهت استفاده مخاطبین گرامی گذاشته ام ، باشد که فتح بابی شود جهت شروع تحقیقات و مشاوره همگان با بزرگان و عالمان دینی در خصوص ایام ازدواج و اوقات انعقاد نطفه و

علامه ذوالفنون اسـتاد حسـن‌زاده آملـی :

. به او گفتم که بیماری فرزند شما نتیجه بی دینی است! گفت آقا جان! ما نمـاز می‌خوانیم
گفتم که آقا! دینداری تنها به نماز نیست، دین را باید در شئون زندگی پیاده کنید، راجع به ازدواج،
راجع به انعقــاد نطفــه، دیـن پیاده نشـده اسـت
حضـرت امــام صادق(علیه السلام) از جــانب
حقیقت عـالم فـرمـود: اگـر نطفه در زمانی کـه مـاه هلال است منعقد شود، فرزند حاصل از آن به
بیماری صرع مبتلا می شود

احادیث ائمه و معصومین علیهم السلام در مورد اوقات  انعقاد نطفه

پيامبر خدا صلي الله عليه و آله : ناپسند است كه مرد ، در حال احتلام به همسر خود درآيد تا آن كه از جنابتى كه ديده است ، غسل كند ، كه اگر در جنابت چنين كرد و فرزند مجنون زاده شد ، جز خود را نبايد سرزنش كند .

پيامبر خدا صلي الله عليه و آله : هرگاه كسى از شما به همسرش درآمد ، بايد خود را بپوشانَد ؛ چرا كه اگر نپوشاند ، فرشتگان شرم مى كنند و خارج مى شوند و شيطان ، حاضر مى شود و اگر فرزندى به وجود آيد ، شيطان در [نطفه] او شريك مى شود .

پيامبر خدا صلي الله عليه و آله ـ در سفارش به على عليه السلام ـ : اى على! با همسر خود در آغاز ماه و ميانه آن و پايان آن ، آميزش نكن ، چرا كه ديوانگى و جذام و بى خِردى با شتاب به سراغ همسر و فرزندش مى رود .
اى على! بعد از ظهر با همسرت آميزش نكن ، كه اگر در اين زمان فرزندى ميان شما به وجود آيد ، لوچ مى شود و شيطان از چپ بودن چشم انسان ، خرسند مى گردد .
اى على! هنگام آميزش سخن مگو ؛ چرا كه اگر ميان شما فرزندى به وجود آيد ، از اين كه لال شود ، ايمن نيست . نبايد هيچ كس به شرمگاه همسرش نگاه كند و بايد هنگام آميزش ، چشم خود را ببندد ؛ چرا كه نگريستن به شرمگاه ، كورىِ فرزند را در پى مى آورد . اى على! با شهوت زن ديگرى با همسر خود آميزش مكن ؛ چرا كه من بيم آن را دارم كه اگر فرزندى ميان شما به وجود آمد ، خنثا باشد يا دختر ديوانه . . . . اى على! ايستاده با همسرت آميزش مكن ؛ چرا كه اين ، كارِ درازگوش است . اگر ميان شما فرزندى به وجود آيد ، بر بستر بول مى كند ، مانند درازگوش كه در هر جا بول مى كند . اى على! شبِ عيد قربان با همسر خود آميزش مكن ؛ چرا كه اگر ميان شما فرزندى به وجود آيد ، يا شش انگشتى مى شود يا چهار انگشتى . اى على! زير درخت ميوه با همسر خود آميزش مكن ، چرا كه اگر ميان شما فرزندى به وجود آيد ، يا جلاّد آدم كُش شود يا عريف . اى على! زير خورشيد و تابش آن با همسرت آميزش مكن ، مگر از رواندازى استفاده كنى كه شما را بپوشانَد ؛ چرا كه اگر فرزندى ميان شما به وجود آيد ، هماره در گرفتگى و فقر باشد تا بميرد

 اى على! ميان اذان و اقامه با همسر خود آميزش مكن ؛ چرا كه اگر ميان شما فرزندى به وجود آيد ، به خون ريزى حريص مى گردد . اى على! هرگاه همسرت باردار شد ، با او آميزش مكن ، مگر اين كه وضو داشته باشى ؛ چرا كه اگر فرزندى ميان شما به وجود آيد ، كوردل و خشكْ دست مى گردد . اى على! در نيمه شعبان با همسر خود آميزش مكن ؛ چرا كه اگر فرزندى ميان شما به وجود آيد ، شوم گشته و چهره اى زشت مى يابد . اى على! دو روز مانده به آخر شعبان با همسرت آميزش مكن ؛ چرا كه اگر فرزندى ميان شما به وجود آيد ، يا باج بگير مى شود و يا ياور ستمكاران ، و نابودى گروهى از مردم به دست او خواهد بود . اى على! بر پشت بام ساختمان ها با همسرت آميزش مكن ؛ چرا كه اگر ميان شما فرزندى به وجود آيد ، منافقِ رياكارِ بدعت گذار مى شود . اى على! هرگاه براىمسافرت حركت كردى ، همان شب با همسر خود آميزش مكن ؛ چرا اگر فرزندى ميان شما به وجود آيد ، مال خود را به ناحق مصرف مى كند . «همانا تبذيرگران ، برادرانِ شيطان اند» . اى على! هرگاه به اندازه سه روز و سه شب سفر كردى ، با همسر خود آميزش مكن ؛ چرا كه اگر فرزندى ميان شما به وجود آيد ، عليه تو ياور هر ستمگرى مى شود. اى على! آغاز شب با همسر خود آميزش مكن ؛ چراكه اگر ميان شما فرزندى به وجود آيد ، از اين كه افسونگر و ترجيح دهنده دنيا بر آخرت شود ، ايمن نيست .

پيامبر خدا صلي الله عليه و آله ـ در سفارش به على عليه السلام ـ : اى على! بر تو باد آميزش در شب دوشنبه ؛ چرا كه اگر فرزندى ميان شما به وجود آيد ، حافظ كتاب خدا و راضى به قسمت خدا مى شود . اى على! اگر شب سه شنبه با همسرت آميزش كردى و فرزندى ميان شما به وجود آمد ، بعد از گواهى به اين كه «خدايى جز اللّه نيست» و اين كه «محمّد ، فرستاده خداست» ، شهادت روزى اش مى شود و خداوند ، او را با مشركان عذاب نمى كند . خوش بو دهان ، دل مهربان وگشاده دست مى شود ، و از غيبت و دروغ و تهمت ، پاكْ زبان مى شود . اى على! اگر شبِ پنج شنبه با همسرت آميزش كردى و فرزندى ميان شما به وجود آمد ، يا فرمان روايى از فرمان روايان و يا دانشمندى از دانشمندان مى شود . و اگر روز پنج شنبه ، هنگام مايل شدن خورشيد از وسط آسمان با او آميزش كردى و فرزندى ميان شما به وجود آمد ، شيطان به او نزديك نمى شود تا پير شود و به سرپرستى مى رسد و خداوند ، سلامت دين و دنيا را روزى وى مى گردانَد. اى على! واگر شب جمعه با او آميزش كردى و فرزنددار شديد ، گوينده سخنورِ زبان آور مى شود و اگر عصرِ جمعه با او آميزش كردى و فرزندى ميان شما به وجود آمد ، دانشمندى معروف و مشهور مى گردد و اگر جمعه شب ، بعد از نماز عشا با او آميزش كردى ، اميد است كه آن فرزند ، از اَبدال باشد ، إن شاء اللّه تعالى!

امام على عليه السلام : هرگاه كسى از شما خواست به همسرش درآيد ، بايد در اوّل ماه ها و نيمه ماه ها خوددارى كند ؛ چرا كه شيطان در اين دو زمان ، فرزند خواهى مى كند و شيطان ها در اين زمان ، خواستار مشاركت [در نطفه ]هستند . از اين رو ، مى آيند و باردار مى كنند .

امام رضا عليه السلام : آميزش پس از آميزش ، بدون اين كه ميان آنها غسل باشد ، ديوانگى را براى فرزند در پى مى آورد .

امام رضا عليه السلام : آغاز شب ، چه در زمستان و چه در تابستان ، با زنان آميزش مكن .اين ، بدان جهت است كه معده و رگ ها پُرند و اين ، وضعيت مناسبى [براى آميزش] نيست و بيم قولنج و فلج و لرزش چانه و نِقرس و سنگ [كليه ]و تقطير (چكايش) بول وفتق و ضعف در بينايى و ذهن مى رود . پس اگر اراده آميزش دارد ، بايد در پايان شب باشد كه براى بدن ، سالم تر و براى فرزند [آوردن] ، اميدوارتر و براى افزونى هوش فرزندى كه در اين ميان پديد مى آيد ، بهتر است .

اسلام براي سلامت جسمي و روحي رواني فرزند و برخي جهات ديگر، براي زمان و مکان و چگونگي آميزش دستور عمل‌هايي دارد که به برخي اشاره مي‌شود:
1- پيش از جماع وضو داشته باشند.
2- پس از ورود آن ها به اتاق مخصوص، ابتدا خداي را براي اين كه آن ها را به يكديگر حلال كرد و اجازه آميزش جنسي داده شكر كنند.
3-هر كدام دو ركعت نماز بخوانند. براي خوشبختي يكديگر و دوام و ازدياد عشق و محبت نسبت به هم و نيز براي دارا شدن فرزند صالح دعا كنند، بهتر است اين دعا را بخوانند :
ا) «أعوذ بالله من الشيطان الرجيم. بسم الله الرحمن الرحيم. اللّهمّ جنّبني الشيطان و جنّب الشيطان ما رزقتني». (1)
ب) «اللّهمّ ارزقني إلفها و ودّها و رضاها، و ارْضني بها، و اجْمع بيننا بأحسنِ اجتماعٍ، و اُنسٍ و ائتلافٍ، فانّک تُحِبُّ الحلال و تکره الحرام». (2)
ج) مرد دستش را روي پيشاني همسرش بگذارد و بگويد: «اللّهمّ على کتابک تزوّجتها، و في أمانتِک أخذتها، و بکلماتک إسْتحللتُ فَرْجها، فإنْ قضيتَ في رحمها شيئاً فاجعله مسلماً سويّاً، و لا تجعلهُ شِرک الشيطان». (3)
د) «بسم الله الرحمن الرحيم. الّذي لا إله إلاّ هو. بديعُ السموات والأرض، اللهمّ إن قضيتَ منّي في هذه الليلة خليفةً فلا تجعل للشيطان فيه شِرکاً و لا نصيباً، ولا حظاً و اجْعله مؤمناً مخلصاً، مصفّاً من الشيطان و رجزه جلّ ثناؤک». (4)
4- قبل از شروع بسم الله بگويند.
5- توجه به نوع تغذيه پيش از نزديکي و انعقاد نطفه و پس از آن در دوران بارداري و شيرخوارگي از جهات مختلف در سلامت جسمي، فکري و روحي فرزند مؤثر است مثلاً:
ا) چه غذاهايي در زيبايي قيافه و صورت بچه اثر دارد؟
ب) چه نوع غذاهايي است که در تقويت نيروي فکري و عقلي و هوش بچه مؤثر است؟
ج) چه نوع غذاهايي در تقويت بنيه جسماني و استخوان‌بندي فرزند مؤثر است؟
د) چه نوع غذاهايي در شکل‌گيري شخصيت انساني، ‌روحي و اخلاقي و ديني بچه مؤثر است(مال حلال باشد، حرام و شبهه ناک نباشد).
6 - مرد در هنگام جماع عجله نكند ، بلکه با زن بازي كند . با مقدماتي او را كاملاً براي اين کار آماده نمايد تا نيازهاي هر دو با هم برطرف شود و هر دو با هم لذت ببرند. اين کار در آرامش روحي همسر و در نتيجه در نطفه مؤثر است.
7- روحيات و خلق و خوي زن و مرد پيش از آميزش و هنگام آن و روحيات مادر پس از انعقاد نطفه در سلامت فرزند تأثير فراواني دارد.
8- نزديکي در جاي آرام و خلوت و در شب انجام گيرد.
9- پس از نزديكي فورا غسل كنند و با حالت جنابت نخوابند.
10- جماع در شب‏هاي دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه يا جمعه باشد. از نزديكي كردن در شب هاي چهارشنبه و شب اول(غير ازشب اول ماه رمضان که مستحب است)، وسط و آخر ماه قمري و نيز شب هاي ماه گرفتگي و طوفان هاي شديد پرهيز كنند.
11- بدون رو انداز نزديكي نكنند.
12- طوري بخوابند كه كف پا يا سر آن ها به طرف قبله نباشد.
13- هنگام همبستر شدن به عورت يكديگر نگاه نكنند و با يكديگر صحبت نكنند.
14- با شكم پر و مثانه پر نزديكي نكنند.

همانطور که می دانید یکی از مهمترین اهداف ازدواج تولید نسل سالم و صالح است. تحقق چنین امری مستلزم رعایت یک سلسه اموری است که ذیل به آنها اشاره می شود:
الف) سلامت جسمانی و روانی زن و شوهر نقش بسیار مهمی دارد.
ب ) رعایت اصول و مسائل بهداشتی بویژه درخوردن وآشامیدن و همچنین در مسائل زناشویی
ج ) رعایت رژیم غذایی مناسب در زمان بارداری که در این زمینه باید با کارشناسان تغذیه یا پزشک خانواده و خانه های بهداشت مربوط به دوران بارداری مراجعه فرمایید واطلاعات لازم را بدست آورید.
د ) قطع نظر از نوع تغذیه و میزان آن، غذای حلال در شکل گیری پایه های زیستی شخصیت نقش بسیار مؤثری دارد بنابراین از خوردن غذای حرام یا شبهه ناک جدا خودداری کنید.
ه ) رعایت واجبات و ترک محرمات در همه اوقات زندگی بویژه در زمان بارداری نقش بسیار مهمی دارد.
از نظر شرعی زن و شوهر، هر وقت بخواهند می توانند با هم ارتباط برقرار کنند و هر گونه لذتی ازهم ببرند بلی در ایام عادت ماهیانه و یا در ایام نفاس بعد از زایمان (تا ده روز) و در ایامی که در حال احرام حج یا عمره باشند ارتباط حرام است و نزدیکی از پشت کراهت دارد ولی اگر زن راضی نباشد، جایز نیست.
آداب عمومى زناشویى: «مستحبات»
1-
گرفتن وضو
2-
گفتن بسم اللّه‏
3-
در هنگام جماع تعجیل نکند و زن را براى آن آماده کند تا او هم کاملاً لذت ببرد؛ یعنی، کمی با هم گفتگو کنید سپس ملاعبه و بازی و بعد از آمادگی اقدام کنید.
4-
جماع در شب‏هاى دوشنبه، سه شنبه، پنج شنبه یا جمعه باشد.
5-
هنگام جماع با زن ملاعبه و بازى کند تا او کاملاً آماده شود.
6-
جماع را وقتى انجام دهد که زن میل دارد.
7-
نزدیکی بهتر است در اول شب نباشد بلکه ساعاتی بعد از خوردن شام باشد زیرا معده پر است نزدیکی موجب قولنج و فلج و رعشر و نقرس و سنگ درون و چکیدن بول و فتق و ضعف بینایی می شود.
امام رضا(ع) فرمود این عمل را در آخر شب انجام دهید. زیرا برای بدن صالحتر و مایه امید بیشتر و ذکاوت بیشتر برای فرزند که در آن میان ایجاد می کند می باشد. V} (سفینه البحار ، ج 1، ص 181){V
در این رابطه، موارد مکروهى نیز وجود دارد که بهتر است از آنها پرهیز گردد:
1- جماع در شب و روزى که ماه و خورشید گرفته است.
2-
هنگام غروب خورشید.
3-
هنگام طلوع فجر تا طلوع آفتاب.
4-
شب اول ماه غیر از ماه رمضان.
5-
در شب آخر ماه.
6-
جماع بعد از احتلام در خواب.
7-
جماع در اتاقى که بچه‏اى وجود داشته باشد.
8-
نگاه کردن به فرج هنگام جماع.
9-
جماع به صورت عریان.
10-
جماع در زیر آسمان.
11-
جماع رو به قبله و پشت به قبله.
12-
هنگامى که شکم پر است.
13-
جماع در جایى که کودکى باشد که به آنها نگاه کند یا سر و صداى آنها را بشنود، هر چند چیزى متوجه نشود.
14-
جماع در فرصت بین اذان و اقامه نماز که مخصوص اعمال عبادى است.
15-
جماع بدون وضو یا غسل.
16-
جماع در شب عید قربان.
17-
جماع در شب عید فطر.
در غیر این مواردی که مکروه است در سایر مواقع نزدیکی و مقاربت اشکالی ندارد.
همچنین برای آشنایی با آداب و مستحبات آمیزش به کتاب حلیه المتقین مرحوم علامه مجلسی مراجعه نمایید.

منابع:
http://www.hadithlib.com/rolls/view/

http://www.firouzi.org/?p=

http://www.porseshkadeh.com/Question

http://pasokhgoo.ir/node/



:: برچسب‌ها: بهترین اوقات انعقاد نطفه, طب اسلامی, مکروهات, مستحبات, تربیت قبل از تولد,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در دو شنبه 2 تير 1393

مدیریت حافظه از نظرشهید مطهری

مدیریت حافظه از نظرشهید مطهری  

 افراد از نظر هوش ، فهم ، استعداد و حافظه با یکدیگر اختلاف دارند .انسان‏های رشید از حافظه خود بهره برداری صحیح می‏کنند ولی آدمهای غیر از رشید ، ممکن است حافظه بسیار نیرومندی نیز داشته باشند اما نتوانند ازآن استفاده کنند . آدم غیر رشید تصور می‏کند . حافظه یک انبار است .انباری که باید دائما آن را پر کند ، هر چه پیدا کرد آنجا پرت کند . عینا مانند انبار یک خانه که احیانا وارد می‏شوی می‏بینی یک تکه حلبی ، یک‏ قطعه فلز ، یک میز شکسته ، یک صندلی شکسته در آنجا افتاده است .

اما آدمی که رشید باشد در بهره برداری از حافظه خود دقت می‏کند . اولین کاری‏ که انجام می‏دهد عمل انتخاب است . یعنی حافظه خود را مقدس می‏شمارد ،

حاضر نیست هر چه شد در آن سرازیر کند . حساب می‏کند که دانستن چه‏ چیزهائی برای او مفید است و چه چیزهائی بی‏فایده است . مفیدها را درجه بندی می‏کند و مفیدترها را انتخاب می‏کند سپس آنها را به حافظه خویش می‏سپارد آن‏ چنانکه امانتی را به امینی می‏سپارد ، در خود سپردن دقت می‏کند ، یعنی‏واقعا و به طور دقیق و روشن آن را وارد ذهن می‏کند و سپس تحویل حافظه‏ می‏دهد . مثلا کتابی را مطالعه می‏کند ، یکبار می‏خواند . انسان کتاب را بار اول‏به قصد لذت می‏خواند در این صورت نمی‏تواند در مورد مطالب کتاب ، حساب‏و قضاوت کند ، دور دوم می‏خواند ، حتی قویترین حافظه‏ها نیازمند است که‏ یک کتاب مفید را لااقل دوبار پشت سر هم بخواند ، پس از آن مطالب را تجزیه و تحلیل و دسته بندی می‏کند و هر مطلبی را با توجه به اینکه از چه‏ دسته مطالب است به حافظه می‏سپارد ، بعد کوشش می‏کند که کتاب دیگری را در دستور مطالعه قرار دهد که در موضوع کتاب پیشین است ، حتی الامکان تا از موضوعی فارغ نشده است و در حافظه به صورت روشن و منظم نسپرده است‏ وارد موضوع دیگر نشود . اشتباه است اگر انسان یک کتاب را مانند یک‏

سرگرمی مطالعه کند و قبل از آنکه مطالب کتاب درست جذب ذهن شده باشد وذهن فرصت تجزیه و تحلیل پیدا کرده باشد به کتاب دیگر و موضوع دیگربپردازد . امروز کتب تاریخی ، فردا روانشناسی و پس فردا مثلا کتب مذهبی‏ مطالعه کند همه مخلوط می‏شوند و حکم انباری بی نظم را پیدا می‏کند .انسان رشید کتابها و مطالبی را که برای خود لازم می‏داند جمع می‏کند آنها را مکررا مطالعه و دسته بندی و سپس خلاصه می‏کند . خلاصه را یادداشت و به حافظه خود می‏سپارد بعد به‏ موضوع دیگر می‏پردازد .

چنین فردی اگر حافظه‏اش ضعیف هم باشد از آن‏ حداکثر استفاده را می‏کند و مثل کسی می‏شود که کتابخانه منظمی با قفسه‏های‏ مرتب دارد ، کتابخانه‏ای که هر قفسه‏اش به کتاب‏های معینی در رشته خاص‏ مربوط می‏شود به طوری که هر کتابی را که بخواهد فورا دست می‏گذارد روی آن‏و آن را می‏یابد اما اگر غیر از این باشد همانند آدمی است که کتابخانه‏ای‏ با هزارها کتاب داشته باشد اما کتابها را روی یکدیگر ریخته است . هر وقت کتابی را بخواهد دو ساعت باید دنبالش بگردد تا پیدا کند . این بودمثالی از مدیریت صحیح و ناصحیح در مورد بهره برداری از یکی از قوای هوشی‏ و عقلانی انسان .

 



:: برچسب‌ها: مدیریت حافظه از نظرشهید مطهری ,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در یک شنبه 1 تير 1393

مدیر موفق
  • مدیر موفق کسی است که کارکنان خود ار متقاعد سازد که در اوج ظلمت شب،خورشید پگاه فردا را ببینند و احساس کنند!
  • مدیران ابله کسانی هستند که عمق آب را با پاهایشان اندازه می گیرند!
  • آقای مدیر !هربار که در تقاضاهایی مانند :

مرخصی ، وام و ترفیع به کارکنان خود؛نه می گوئئید در حقیقت به چیزدیگری بله می گوئید!

 

  • مدیران ناموفق هرگز قادر به عفو و بخشش نیستند زیرا عفو و بخشش یکی از ویژگی های مدیران موفق است!
  • منبع :لطفا مدیر موفقی باشید


:: برچسب‌ها: مدیر موفق,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در سه شنبه 30 خرداد 1393

یکی از کلید های موفقیت

هر چه دقیق تر باشید موفق ترید!

یکی از کلید های موفقیت 

 

 



:: برچسب‌ها: یکی از, کلید های موفقیت,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در سه شنبه 28 خرداد 1393

همه می خواهند...

همه می خواهند دنیا را تغییر دهند،کسی نیست که بخواهد خود را تغییر بدهد!



:: برچسب‌ها: تغییر دنیا, خود,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در سه شنبه 28 خرداد 1393

کمی بیاندیشیم!

اگر در یک زمان دو خرگوش را تعقیب کنید هر دو را از دست می دهید!



:: برچسب‌ها: هدف,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در سه شنبه 27 خرداد 1393

برای پیشرفت در زندگی این ۱۰ کار را کنار بگذار

 

اگر می‌خواهی پرواز کنی و به موقعیت‌های بهتر برسی باید کارهایی که بر دوشت سنگینی می‌کند و تو را پایین می‌کشد را ترک کنی این امور در بیشتر مواقع واضح نیستند و به چشم نمی‌آیند.

از همین امروز شروع کن و دیگر کارهای زیر را انجام نده …

۱- نگذار نظرات و عقاید دیگران کنترل امور زندگی‌ات را در دست بگیرد: اطرافیان ممکن است نامت را بدانند اما داستان زندگی‌ات را هرگز نمی‌دانند! می‌دانند چه کارهایی انجام داده ای اما نمی‌دانند چگونه! پس نظرات آن‌ها را جدی نگیر. آن چه مهم است عقیدهٔ خودت است نه آن‌ها. همیشه باید کاری را انجام دهی که به برای خودت و زندگی‌ات مفید است نه آن چه به کار دیگران می‌آید.

۲- به خاطر شکست‌های گذشته شرمنده نباش: گاهی شکست می‌خوریم و این امری کاملاً طبیعی است. هر چه زودتر این اصل را بپذیری زودتر به موفقیت‌های بعدی می‌رسی. گذشته آینهٔ آینده نیست. شکست دیروز، امروز، لحظهٔ پیش، شش ماه گذشته، شانزده ماه قبل … اثری روی لحظهٔ حاضر نخواهد داشت. مهم اینست که از این لحظه چگونه استفاده کنی.

۳- برای رسیدن به آن چه می‌خواهی تصمیم بگیر: هرگز نمی‌توانی جایی که هستی را به قصد رسیدن به موقعیتی که می‌خواهی ترک کنی مگر اینکه تصمیم بگیری و اراده کنی. باید به سمت و سویی بروی که موجب اشتیاق و هیجانت شود. نادیده گرفتن شور و هیجان موجب می‌شود هیچ وقت با خلاقیتت جریان نیابی. هیجان یعنی انرژی مضاعف. نبودن شور و شوق موجب کاهش انرژی و بی حاصل ماندن آن می‌شود. برای رسیدن به موفقیت میزان انرژی حرف اول را می‌زند. برای کارهایی که می‌خواهی انجام دهی تصمیم بگیر، برنامه ریزی کن و آن را با اشتیاق دنبال کن.

۴- اهدافی که برات مهم است را به جریان بینداز: دو انتخاب اصلی در زندگی هر کسی وجود دارد:

۱- پذیرش شرایط همان گونه که هست!

۲- پذیرش مسئولیت تغییر این شرایط!

شم و احساس درونیت را دنبال کن. هرگز از انجام آن چه می‌خواهی باز نایست. وقتی در زندگی عشق و الهام باشد راه را اشتباه نمی‌روی. همین الآن هر کاری را می‌خواهی انجام دهی شروع کن. فرداهای بسیاری وجود دارد که در همهٔ آن‌ها حسرت امروز را خواهی خورد.

۵- کاری بکن! این که چطور و چه زمانی می‌میری دست تو نیست! فقط می‌توانی دربارهٔ چگونه زیستنت تصمیم بگیری. هر روز یک فرصت جدید است. چشم اندازت را تغییر بده. مثبت باش! چراغی فرا راهت برافروز و از ظلمت ناامنی و تردید بیرون بیا. کاری را انجام بده که به خاطرش از خودت ممنون باشی. به دنبال بهترین ها در دیگران باش و بهترین های خودت را به دیگران ارائه کن. خوب زندگی کن! از همین الآن…

 

۶- به دنبال انجام کار درست و صحیح باش: اگر فقط در حرف به دنبال درست و بجا بودن باشی آخرالامر در عمل از جاده خارج می‌شوی. به دنبال موفقیت باش اما هرگز خطا و تقصیر را جایگزین خوبی و درستی نکن. چون در این صورت توانایی یادگیری‌ات را از دست می‌دهی و نمی‌توانی با زندگی پیش بروی.

۷- از مشکلاتی که به نظر پابرجا و همیشگی می‌رسند فرار نکن: همیشه زندگی را سخت‌تر از آن چه هست می‌کنیم. مشکلات زمانی آغاز می‌شوند که جای گفتگو را یادداشت‌ها می‌گیرند! احساسات نادیده گرفته می‌شوند. از عشق‌بازی ها تنها بازی‌اش می‌ماند، عشق از متن زندگی خارج می‌شود اعتماد و صداقت رنگ می‌بازد، ناامنی شیوهٔ زندگی می‌شود، حسادت عادت می‌شود و آزردگی بخشی از زندگی! و تنها راه حل فرار! فرار نکن، با این شرایط رودررو شو. مسائل را حل کن. ارتباط برقرار کن. تحسین کن، ببخش و به کسانی که شایسته‌اش هستند عشق بورز.

۸- به جای عذر خواهی کردن برنامه ریزی کن! زندگی یک تمرین مداوم برای حل خلاقانهٔ مشکلات است. اشتباه‌ها زمانی تبدیل به شکست می‌شوند که از تصحیح آن‌ها سرباز بزنی. همیشه شکست‌های بزرگ نصیب کسانی می‌شود که به جای برنامه ریزی و اراده کردن معذرت خواهی می‌کنند.

۹- نقاط مثبت زندگی‌ات را نادیده نگیر: آن چه می‌بینیم همان چیزی است که به دنبالش هستیم. آنچه از دستت بر می‌آید را انجام بده و بقیه را رها کن! وقتی همواره به این فکر کنی که چه چیزهایی می‌توانستی داشته باشی لذت آن چه داری را نیز از دست می‌دهی. اگر قدردان چیزهایی که داری نباشی، حتی اگر در زندگی‌ات شاد باشی روزهای خوبی نخواهی داشت.

۱۰- قدر لحظاتت را بدان: ما روزها را به خاطر نمی‌آوریم بلکه لحظه‌ها را از پیش چشممان می‌گذرانیم. همیشه می‌خواهیم حوادث و خاطرات بزرگ را بر روی هم انباشته کنیم و از آن زندگی بسازیم در حالی که فراموش کرده‌ایم زندگی از ذرات و لحظات ساخته شده است. با صداقت و درستی زندگی کن و هر لحظهٔ باشکوه این سفر مبارک را قدر بدان. زیرا پایان هر سفر و رسیدن به هر مقصد شروعی دیگر خواهد بود.

ترجمه اختصاصی دگرش

منبع : marcandangel



:: برچسب‌ها: پیشرفت, ,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در سه شنبه 23 خرداد 1393

بهترین فیلتر شکن دنیا

نــمـــــاز : بهترین فیلتر شکن دنیاست

 خدا هم این فیلتر شکن را امضا و مهر کرده است .

خصوصیت مهم این فیلتر شکن این است که مانع می شود

انسان با گناه کردن فیلترهایی بین خود و خدا ایجاد کند …

اگر باور ندارید این آیه را بخوانید:

ان الصلاه تنهی عن الفحشا و المنکر (عنکبوت/۴۴ “)

بدرستی که نماز انسان را از فساد و فحشاء باز می دارد...



:: برچسب‌ها: نماز, بهترین فیلتر شکن دنیا, ,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در سه شنبه 22 خرداد 1393

«امروز در اختیار من است باید آن را به خوبی به پایان برسانم.»

روانشناسان معتقدند كه افراد در زندگی روزانه خود مرتكب سه اشتباه عمده می‌شوند كه تاثیر زیادی برفعالیت‌هایشان دارد.

این سه مشكل عبارتند از اینكه:

1.افراد وقت و زمان خود را هدر می‌دهند.

2.به مسایل پیش پا افتاده از جمله شایعه بسیار توجه می‌كنند.

3. در حال زندگی نمی‌كنند و دایما نگران آینده هستند.

با برنامه ریزی می توان از شکست به پیروزی رسید ...

  • ضایع كردن وقت و زمان

آنچه كه شیرازه زندگی انسان‌ها را تشكیل می‌دهد وقت است و مطمئنا بارها این ضرب‌المثل را شنیده‌اید كه «وقت طلاست»؛ با این تفاوت كه طلا را می‌توان ذخیره و جمع‌آوری كرد و در صورت از دست دادنش، آن را دوباره به دست آورد. در حالی‌كه این موضوع برای زمان صدق نمی‌كند. روانشناسان بر این باورند كه عوامل بسیاری باعث تباهی وقت انسان‌ها می‌شود كه مهم‌ترین آنها عبارت‌اند از: برنامه‌ریزی غلط، در لحظه تغییر دادن كارها و وظایف از قبل برنامه‌ریزی شده، زیاده‌روی در تماشای برنامه‌های تلویزیون، نیمه‌كاره گذاشتن كاری و شروع كردن كار دیگر و عدم آمادگی لازم برای انجام كارها. زمان از جمله نعمت‌های گران‌بها و ارزشمندی است كه نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است كه به آن «مدیریت زمان» گفته می‌شود.

مدیریت زمان به معنای مسلط بودن بر زمان است كه وقت را تحت كنترل خود در می‌آورد. آمادگی بهتر برای روز كاری، تصویری روشن و فراگیر از اهداف روزانه، نظم شخصی، كاهش هیجانات و فشارهای عصبی، كاهش عوامل حواس‌پرتی، تصمیم‌گیری براساس اولویت‌ها، پراكندگی كمتر در انرژی، تمركز روی مسایل اساسی از جمله مزایای مدیریت زمان است. البته باید توجه داشت كه پیش‌فرض مدیریت زمان، برنامه‌ریزی است. منظور از برنامه‌ریزی آن است كه فرد برنامه‌های روزانه خود را روی كاغذ پیاده و از فهرست آن استفاده كند.

من معتقدم که ترس مردم از شکست، مانع ار آن می شود که اهدافشان را بر روی کاغذ آورند

متخصصان مدیریت زمان اظهار دارند كه برنامه زمانی افراد شامل سه دسته است:

الف: 60‌درصد برای برنامه‌ریزی فعالیت‌ها (برنامه روزانه)

ب: 20‌درصد برای فعالیت‌های غیرمنتظره (دزدهای زمان)

ج: 20‌درصد برای فعالیت‌های بی‌سابقه و فعالیت‌های اجتماعی (زمان خلاق).

آشنایی با مدیریت زمان و راهكارهای آن به افراد فرصت آن را می‌دهد كه از حداقل زمان، حداكثر استفاده را ببرند.

  • توجه بیش از اندازه به مسایل پیش پا افتاده از جمله شایعات

تبادل اندیشه و افكار، احساسات و اطلاعات اساسی‌ترین عامل ارتباط بین‌فردی و شاخص پویایی حیات اجتماعی انسان است. بدون تردید در این ارتباطات اجتماعی بخش قابل توجهی از گفته‌ها و شنیده‌ها و محاورات روزانه را شایعات و مسایل بیهوده تشكیل می‌دهد كه بخش اعظمی از ساعات روزانه افراد را درگیر خود می‌كند. روانشناسان این‌گونه مسایل را به بمب ویرانگر تشبیه می‌كنند كه باعث ایجاد اضطراب در افراد می‌شود با این حال نمی‌توان منكر این قضیه شد كه بخشی از محاورات اجتماعی و گفت‌وگوهای دوستانه افراد را شایعات و خبرهای ساختگی تشكیل می‌دهد. افراد برای اینكه از این‌گونه مسایل دوری كنند باید بزرگ‌اندیشی را سرلوحه خود قرار دهند،محققان معتقدند كه اگر جزو افرادی هستید كه برای آینده نگرانید و در ترس به سر می‌برید هر صبح كه از خواب بیدار می‌شوید با خود این جمله را زمزمه كنید: «امروز در اختیار من است باید آن را به خوبی به پایان برسانم.» 

  • نگرانی و ترس از آینده

افراد باید به این مساله آگاهی داشته باشند كه تمام دارایی‌هایشان در لحظه حال است. میزان آرامش و كارآیی براساس میزان توانایی‌هایشان در زیستن در لحظه حال مشخص می‌شود، صرف‌نظر از آنچه دیروز رخ داده و آنچه كه فردا ممكن است پیش آید، زمان حال جایی است كه فرد در آن ایستاده و متعلق به آن است

انسان‌ها به مشكلات گذشته و مسایل آینده اجازه تجمع در زمان حال را می‌دهند، به این ترتیب حال را از دست می‌دهند و شادی‌های خود را به تعویق می‌اندازند و همواره در ترس از آینده به سر می‌برند. هراس و نگرانی از آینده چنان فلج‌كننده است كه انجام هر عمل سازنده‌ای را برای فرد ناممكن می‌كند. محققان معتقدند كه اگر جزو افرادی هستید كه برای آینده نگرانید و در ترس به سر می‌برید هر صبح كه از خواب بیدار می‌شوید با خود این جمله را زمزمه كنید: «امروز در اختیار من است باید آن را به خوبی به پایان برسانم.» نگران فردا نباشید چراكه فردا همان امروزی است كه از راه رسید و نگرانش بودید. 

منبع: سایت رسمی مشاوره و روانشناسی



:: برچسب‌ها: آینده, اضطراب, حال, شایعه, مدیریت زمان,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در سه شنبه 20 خرداد 1393

و شاید روزی جای تو را با او عوض کند
به سر آستین پاره ی کارگری که دیوارت را میچیند و به تو می گوید ارباب نخند! به پسرکی که آدامس می فروشد و تو هرگز نمی خری نخند! به پیر مردی که در پیاده رو به زحمت راه می رود و شاید چند ثانیه ی کوتاه معطلت کند نخند! به دبیری که دست و عینکش گچی ست و یقه پیراهنش جمع شده نخند! به دستان پدرت... به جارو کردن مادرت... به راننده چاق اتوبوس... به رفتگری که در گرمای تیر ماه کلاه پشمی سر دارد... به راننده آژانسی که چرت می زند... به سربازی که روی برجک در زیر آفتاب سیاه شده... به پلیسی که سر چهار راه با کلاه صورتش را باد می زند... به جوانی که قالی پنج متری روی کولش انداخته و در کوچه ها جار می زند... به بازاریابی که نمونه اجناسش را روی میزت می ریزد.. به پارگی ریز جوراب کسی در مجلسی... به پشت و رو بودن چادر پیرزنی در خیابان... به زنی که با کیفی بر دوش به دستی نان دارد و به دستی چند کیسه میوه و سبزی.. به هول شدن همکلاسی ات پای تخته... به اشتباه لفظی بازیگر نمایشی.. نخند! نخند که دنیا ارزشش را ندارد که هرگز نمی دانی چه دنیای پر دردسری دارند آدمهایی که هرکدام برای خود و خانواده ایی همه چیز و همه کسند آدمهایی که برای زندگی تقلا می کنند.. بار می برند... بی خوابی می کشند... کهنه می پوشند... جار می زنند... سرما و گرما را تحمل می کنند... و گاهی خجالت هم می کشند خیلی ساده!!! نخند دوست من هرگز به آدمها نخند خدا به این جسارت تو نمی خندد اخم می کند و شاید روزی جای تو را با او عوض کند http://venoos-khodaye-eshgh.blogfa.com/.

:: برچسب‌ها: و شاید روزی جای تو را با او عوض کند, نخند,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در دو شنبه 19 خرداد 1393

جوشکاری رایگان!

محبت تنها جوشکاری رایگانی است

 که قلب شکسته را جوش می دهد!



:: برچسب‌ها: محبت, تنها , جوشکاری رایگان, قلب شکسته, ,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در یک شنبه 18 خرداد 1393

A good heart conquers ill fortune

دل خوب بر بخت بد پیروز می شود .



:: برچسب‌ها: دل خوب,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در شنبه 17 خرداد 1393

هوش ایرانی!!!

هوش ایرانی!!!

یک ایرانی داخل بانکی در نیویورک شد، نزد کارشناس بانک رفت و گفت که برای مدت دو هفته قصد سفر تجاری به اروپا رو داره و به همین دلیل نیاز به یک وام فوری به مبلغ 5000 دلار داره. کارشناس نگاهی به تیپ و لباس موجه مرد کرد و گفت که برای اعطای وام نیاز به قدری وثیقه و گارانتی داره و مرد هم سریع دستش رو توی جیبش کرد و کلید ماشین فراری جدیدش راکه دقیقا جلوی در بانک پارک کرده بود به کارشناس داد و رئیس بانک هم پس از تطابق مشخصات مالک خودرو، بالاخره با وام آقا موافقت کرد، آن هم فقط برای دو هفته، کارمند بانک هم سریع کلید ماشین گران قیمت را گرفت و ماشین رو به پارکینگ بانک در طبقه پائین انتقال داد.

مرد بعد از دو هفته همان طور که قرار بود برگشت 5000 دلار + 15.86 دلار کارمزد وام را پرداخت کرد. کارشناس رو به مرد کرد و از قول رئیس بانک گفت: از این که بانک ما رو انتخاب کردید متشکریم، ما چک کردیم ومعلوم شد که شما یک میلیونر هستید. سوالی که برای من پیش اومده اینه که با این همه ثروت چرا به خودتون زحمت دادین که 5000 دلار از ما وام بگیرید؟
آقای ایرانی یه نگاهی به کارشناس کرد و گفت: تو فقط به من بگو کجای نیویورک می تونم ماشین 250 هزار دلاری رو برای 2 هفته با اطمینان خاطر و فقط با 15.86 دلار پارک کنم؟



:: برچسب‌ها: هوش ایرانی!!!,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در سه شنبه 13 خرداد 1393

دیروز....امروز....فردا

 

"Yesterday is a cancelled cheque,

 

 tomorrow is a promissory note,

today is ready cash - use it well."

دیروز چک باطله است

فردا چک وعده ای است

امروز است که تنها نقدینه شماست

آن را عاقلانه هزینه کنید . . .

 



:: برچسب‌ها: دیروز, , , , امروز, , , , , فردا,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در یک شنبه 11 خرداد 1393

زندگی کنید اما با مهارت

با مهارت ، زندگی کنید .....موفق ، زندگی کنید!

 

  • مقدمه:

    انسان براي زندگي مؤفقيت آميز نيازمند برخورداري از آرامش ، سلامت و كار آمدي در ابعاد زيستي ، رواني و اجتماعيمي باشد . تغييرات سريع اجتماعي و فرهنگي تغيير و تحول در ساختار خانواده ، پيچيدگي و گسترش ارتباطات انساني ، گستردگي و تنوع منابع اطلاع رساني، افراد بويژه قشر جوان و نوجوان را با چالش ها واسترس ها و فشارهاي متعددي روبه رو كرده است . مقابله مؤثر با اين فشارها و چالش ها نيازمند توانايي هاي رواني _ اجتماعي است فقدان مهارتها و تواناييهاي عاطفي ، رواني و اجتماعي افراد را در مواجهه ، با مسائل و مشكلات آسيب پذير نموده و آنها را در معرض انواع اختلالات رواني ، اجتماعي و رفتاري قرار مي دهد . در نتيجه مقابله با اين مشكلات در سطوح درماني (پيشگيري ثانويه و ثالث ) نه تنها هزينه هاي قابل ملاحظه اي را از نظر نيروي انساني و مالي بر جامعه تحميل مي كند، بلكه اثر بخشي و كار آمدي آن نيز بسيار محدود و در مواردي ناچيز است.

    با توجه به هزينه ها ي مالي و انساني زياد در سطح پيشگيري ثانويه و ثالث، صاحب نظران و متخصصان حيطه بهداشت رواني جهان سعي كردند تمام كوشش و توجه خود را حول محور برنامه هاي پيشگيري در سطح اول متمركز سازند، بر همين اساس برنامه پيشگيري موسوم به "آموزش مهارتهاي زندگي " در سال 1993 به منظور ارتقاء بهداشت روان و پيشگيري از آسيب هاي رواني اجتماعي از سوي سازمان بهداشت جهاني ( WHO) طراحي شده كه و در سطح وسيع در كشورهاي جهان مورد استفاده قرار مي گيرد .

  • تعریف مهارت های زندگی

    مهارتهاي زندگي به مهارتهايي گفته مي شود كه باعث افزايش توانايي رواني _‌ اجتماعي افراد مي شود و فرد را قادر مي سازد كه به طور مؤثر با مقتضيات و كشمكش هاي زندگي رو برو شود  هدف اصلي در واقع افزايش توانايي رواني _ اجتماعي و در نهايت پيشگيري از شكل گيري رفتارهاي آسيب رسان به بهداشت و سطح سلامت و روان افراد است . در واقع يادگيري مهارتهاي زندگي موجب افزايش " ظرفيت هاي روان شناختي " شده و توانايي شخص را در مواجهه با انتظارات و سختي هاي زندگي روزمره افزايش مي دهد . هر قدر ظرفيت روان شناختي بالاتر و بيشتر باشد به همان اندازه شخص قادر خواهد بود سلامت رواني _ رفتاري خود را در سطح بهتري نگه داشته و با شيوه اي مثبت ، سازگارانه و كار آمد به حل و فصل مشكلات بپردازد .

    مهارتهاي زندگي شامل مجموعه اي از تواناييهاست كه قدرت سازگاري مثبت و كارآمد را افزايش مي دهد . و به ما کمک می کنند در موقعیت های گوناگون، عاقلانه و درست رفتار کنیم؛ به طوری که با خود و دیگران سازگارانه ارتباط  برقرار کرده بدون استفاده از خشونت بتوانیم مسایل پیش آمده را حل نماییم و ضمن به دست آوردن موفقیت در زندگی، احساس شادمانی داشته باشیم

    این توانایی ها با تمرین مداوم پرورش می‌یابند و شخص را برای روبه‌رو شدن با مسایل روزانه زندگی، افزایش توانایی‌های روانی، اجتماعی و بهداشتی آماده می‌کنند. در نتيجه شخص قادر مي شود بدون اينكه به خود يا ديگران صدمه بزند مسؤو ليتهاي مربوط به نقش اجتماعي خود را بپذيرد و با چالش ها و مشكلات روزانه زندگي به شكل مؤثر رو به رو شود . محققان تأ ثير مثبت مهارتهاي زندگي را در كاهش سوء مصرف مواد استفاده از ظرفيت ها و توانمنديها ي هوشي و شناختي ، پيشگيري از رفتارهاي خشونت آميز، افزايش خود اتكايي، اعتماد بنفس، افزايش خودكارآمدي، ارتباط مؤثر و ساير تواناييهاي رواني_ اجتماعي را مورد تأ ييد  قرار داده اند . اين مهارتها به عنوان روش عام پيشگيري از آسيب هاي فردي و اجتماعي مورد تأكيد بوده است .

  • اهداف مهارت های زندگی:

    «ایلین مالیگن» یکی از مربیان آموزش زندگی، در این رابطه می‌گوید: «آموزش زندگی، نه یک شیوه‌ی درمانی بلکه شیوه‌ی عملی و مبتنی بر اهداف است. در این شیوه ما به‌جای پرداختن به ریشه‌های مشکلات موجود در زندگی، سعی‌می‌کنیم به راه‌حل‌های آن‌ها بیندیشیم.» درحقیقت، آموزش زندگی را با ارائه‌ی راه‌حل‌های نوین و مؤثر فرد برای مقابله با مشکلات فرامی‌خواند و درنهایت می‌آموزد که هر فرد، چگونه آموزگار زندگی خود باشد،.به طور خلاصه آموزش مهار تهای زندگی در جهت رسیدن به اهداف ذیل صورت می گیرد:

    _ تقویت اعتماد به نفس

    _ تقویت روحیه مشارکت و همکاری

    _ رشد و تقویت عواطف انسانی

    _ ایجاد روحیه پایداری در برابر تبلیغ های زیان بار

    _ کمک به شناسایی و بیان احساسات

    _ تامین تندرستی جسمی و سلامتی روانی

    _ تقویت مهارت های ارتباطی

    _ ساختن یک شهروند متعادل و مورد پذیرش اجتماع 

    _ تقویت روحیه همزیستی مسالمت آمیز

    _ بالا بردن سازگاری فرد با خودش، دیگران و محیط زندگی اش 

  • فرايند نقش مهارتهاي زندگي در ارتقاء بهداشت روان

    1- تمرین و تکرار در عمل

    2- کسب مهارت های زندگی

    3- کسب دانش

    4- رفتار کارآمد    

    5- نگرش و اثرهای مثبت

    6- پیشگیری از مشکلات و ارتقای بهداشت روان        

    يادگيري موفقيت آميز مهارتهاي زندگي كه بر اثر تمرين و تكرار حاصل مي شود ، نگرش فرد را در مورد خود و ديگران به طور مثبت تحت تأثير قرار مي دهد، علاوه بر اين، نگرش ديگران را نيز در مورد فرد تغيير مي دهد . و اين اصل دو سويه ( تغيير نگرش خود و ديگران ) ارتقاي بهداشت روان را شتابي دو چندان مي بخشد .

  • در آموزش مهارت‌های زندگی باید به عوامل مؤثر زیر توجه شود

    - بیان اهداف: اهداف باید در قالب جملات مثبت بیان شود، بنابراین ضمن نگاه ویژه‌ به امور، همواره باید کارهایی که می‌خواهیم انجام دهیم، در بیان اهداف با شفافیت کامل منظور گردد. درواقع اهداف باید مثبت‌نگر و مبتنی بر عملیات باشد. اهداف نباید یک‌سویه برای دیگران تصمیم‌سازی نماید زیرا دیگران، حق خواهند داشت با آن مخالفت نمایند پس در این‌صورت، نه‌تنها مشکلی حل‌نمی‌شود، بلکه مشکلات دیگری را نیز به‌وجود می‌آورد.
    - توانایی‌های فردی: اندیشیدن به توانایی‌ها، موجب انگیزه و انرژی گردیده و پیش‌برد اهداف را تسریع می‌بخشد و غلبه بر مشکلات و موانع را آسان می‌سازد. خصوصیات فردی مانند صبوربودن، پذیرش دیدگاه‌ها و نقطه‌نظرات دیگران و یا مسؤولیت‌پذیری در انجام کارها، از اهمیت فوق‌العاده‌ای برخوردارند.
    - تضادهای درونی: از عواملی که موجب ناراحتی، آشفتگی و پریشانی می‌گردد، نباید عبور کرد بلکه باید آن‌ها را به زبان آورده و در مورد آن‌ها سخن گفت اما باید دقت کرد که این مسائل، جنبه‌ی شخصی داشته و دیگران را به مصاف نکشد چون در این‌صورت، خود مانعی در برابر حل مشکلات خواهد شد. تضادهای درونی در صورت انباشته‌شدن در درون انسان، به‌صورت عقده‌‌های درونی درآمده و پرورش می‌یابد و سدی در راه اهداف می‌گردد. نسبت به تضاد با دیگران نیز با خوش‌بینی برخورد نموده و رویکرد سازش منطقی را به‌جای جدل و خودخواهی برگزینید.

    - مهارت‌های پرورشی: مهارت‌هایی هستند که می‌توانیم آن‌ها را پرورش داده و کیفیت‌شان را بهبود بخشیم بنابراین به مهارت‌هایی بیندیشید که شما را در رسیدن به هدف یاری می‌رسانند.

    - دستاوردها: اقدامات مثبت و عملکردهای مفید خود را فراموش نکنید زیرا آن‌ها، دستاوردهای عملیات رفتاری هستند که نیازمند یادگیری و توجه می‌باشند. اهمیت‌ندادن به آن‌ها، ارزش‌های‌شان را می‌کاهد و انگیزه‌ی تکرار و یا عمل مشابه را نیز کاهش می‌دهد. پشتکار در حل مشکلات قبلی و گره‌گشایی از پیچیدگی زندگی، حاصل تلاش و کوشش شخصی شماست.

    آموزش مهارت‌های زندگی، به‌معنی برخورداری از توانایی‌های لازم در حل مشکلات و جلوگیری از تبدیل‌شدن آن‌ها به بحران‌های فرسایشی می‌باشد. مهارت‌های زندگی، از طریق آموزش و تجربه قابل استفاده می‌باشد و فرآیندی است که موجب ثبات در شخصیت و عمق در هویت گردیده، توسعه‌ی فرهنگ فردی را سامان می‌بخشد و موجب رضایت و مقبولیت و موفقیت در زندگی می‌شود.

  • انواع مهارت های زندگی:

    مهارتهاي ده گانه اي كه سازمان جهاني بهداشت بر آن تأكيد داشته است عبارتند از :

  1. مهارت خود آگاهي

  2. ارتباط

  3. روابط بين فردي

  4. تفكر نقادانه

  5. تفكر خلاق

  6. تصميم گيري

  7. حل مسأله

  8. مقابله با فشار

  9. مقابله با هيجانهاي ناخوشايند

  10. همدلي

  • معرفی مهارت های ده گانه

    مهارت خودآگاهي

    مهارت خودآگاهي ، توانايي شناخت نقاط ضعف و قوت ، خصوصیات ،خواسته ها . نيازها، ترس و انزجار ،تمایلات و تصوير واقع بينانه از خود است تا حقوق فردي، اجتماعي و مسؤوليت هاي خود را بهتر بشناسيم؛  رشد خودآگاهی به فرد کمک می کند تا دریابد تحت استرس قرار دارد یا نه و این معمولا پیش شرط ضروری روابط اجتماعی و روابط بین فردی مؤثر و همدلانه است.
    اين مهارت موجب می شود که به سئوال مهم « من کیستم؟» جواب دهیم.

    مهارت همدلي
    همدلي يعني اين كه فرد بتواند مسايل ديگران را حتي زماني كه در آن شرايط قرار ندارد درك كند و به آن ها احترام بگذارد. و نیز موجب مي شود تا به ديگران توجه كرده و آن ها را دوست داشته باشد و خود نيز مورد توجه و دوست داشتن ديگران قرار بگيردو با ايجاد روابط اجتماعي بهتر به هم نزديكتر شوند و به ایجار رفتارهای حمایت کننده و پذیرنده ، نسبت به انسان های دیگر منجر شود.

    مهارت روابط بين فردي
    مهارتي است كه موجب مي شود ضمن تقويت روحيه ي مشاركت، اعتماد واقع بينانه و همكاري با ديگران بتوانيم مرزهاي روابط بين خود و كساني كه دوستشان داريم را تشخيص داده و در جهت ايجاد روابط صميمانه و دوستانه قدم برداريم و هر چه زودتر به دوستي هاي نامناسب و ناسالم خود خاتمه دهيم. پيش از آن كه مورد آسيب جدي قرار گيريم.
    مهارت ارتباط مؤثر
    كسب اين مهارت به ما مي آموزد براي درك موقعيت ديگران چگونه به سخنان آنان فعالانه گوش دهيم و چگونه ديگران را از احساس و نيازهاي خودآگاه نماييم تا ضمن به دست آوردن خواسته هاي خود طرف مقابل نيز احساس رضايت نمايد. این توانایی به فرد کمک می کند تا بتواند کلامی و غیر کلامی و مناسب با فرهنگ ، جامعه و موقعیت، خود را بیان کند بدین معنی که فرد بتواندنظرها ، عقاید ، خواسته ها ، نیازها و هیجان های خود را ابراز و به هنگام نیاز بتواند از دیگران درخواست کمک و راهنمایی نماید. مهارت تقاضای کمک و راهنمایی از دیگران ، در مواقع ضروری، از عوامل مهم یک رابطه سالم است. این توانایی به ایجاد روابط بین فردی مثبت و مؤثر فرد با انسانهای دیگر کمک می کند. یکی از این موارد ، توانایی ایجاد روابط دوستانه است.که در سلامت روانی و اجتماعی ، روابط گرم خانوادگی ، به عنوان یک منبع مهم روابط اجتماعی ناسالم نقش بسیار مهمی دارد.

    مهارت مقابله با استرس
    در دنياي امروز ، همواره با تغيرات وسيع و پيچيده اي مواجهيم و هر تغييري با فشارهاي روحي و رواني (استرس)‌همراه است. ميزان استرس اگر بيش از حد و طولاني باشد، بر زندگي و عملكرد ما تأثير منفي گذاشته و مشكلات جدي و زيادي را براي ما به وجود خواهد آورد. فراگيري اين مهارت به ما كمك مي كند تا ضمن شناسايي هيجان هاي خود و ديگران و تأثير آن ها بر تفكرات و رفتارهايمان بتوانيم در مقابله با آن ها واكنش مناسب را از خود بروز دهيم. این توانایی شامل شناخت استرس های مختلف زندگی و تأثیر آنها بر فرد است . شناسایی منابع استرس و نحوه تأثیر آن بر انسان ، فرد را قادر می سازد تا با اعمال و موضع گیری های خود فشار و استرس را کاهش دهد.

    مهارت مدیریت بر هیجان

    ما همواره با احساسات و هیجانات مختلفی مثل خشم، ترس، لذت، غم و ... روبرو هستیم که آنها بر تصمیم گیری و نحوه زندگی و روابط ما با دیگران اثر می گذارد، شناسایی و کنترل این احساسات و هیجانات قسمتی از مهارت مدیریت بر هیجان می باشد.

    بخش دوم مهارت مدیریت بر هیجان مربوط به شناخت و کنترل احساسات و هیجانات دیگران است. در این مهارت ما متوجه عکس العمل احساسی و هیجانی دیگران شده و آنرا تحت کنترل قرار می دهیم. این توانایی فرد را قادر می سازد تا هیجان ها را در خود و دیگران تشخیص دهد ، نحوه تأثیر هیجان ها بر رفتار را بداند و بتواند واکنش مناسبی به هیجان های مختلف نشان دهد . اگر با حالات هیجانی ، مثل غم و خشم یا اضطراب درست برخورد نشود این هیجان تأثیر منفی بر سلامت جسمی و روانی خواهد گذاشت و برای سلامت پیامدهای منفی به دنبال خواهند داشت.

     

    مهارت حل مسئله
    ما هر روزه با مسايل فراواني روبه رو هستيم كه برخي ساده و برخي پيچيده اند. مهارت حل مسئله اين توانايي را به ما مي دهد كه با توجه به تجارب عملي و توانمندي هاي ذهني خود بتوانيم در جهت حل مسئله يا مشكل قدم برداشته و به نتيجه مطلوب دست يابيم. این توانایی فرد را قادر می سازد تا به طور مؤثرتری مسائل زندگی را حل نماید . مسائل مهم زندگی چنانچه حل نشده باقی بمانند ، استرس روانی ایجاد می کنند که به فشار جسمی منجر می شود.

    مهارت تصميم گيري
    انسان در مسير زندگي همواره نيازمند تصميم گيري هاي مختلف است و موفقیت در زندگي در گرو تصميم گيري درست و به جاي اوست.
    مهارت تصميم گيري به ما كمك مي كند تا با اطلاعات و آگاهي كافي با توجه به اهداف واقع بينانه خود، از بين راه حل هاي مختلف بهترين راه حل را انتخاب كرده و به كار بگيريم و پذيراي پيامدهاي آن نيز باشيم. این توانایی به فرد کمک می کند تا به نحو مؤثرتری در مورد مسائل تصمیم گیری نماید. اگر کودکان و نوجوانان بتوانند فعالانه در مورد اعمالشان تصمیم گیری کنند ، جوانب مختلف انتخاب را بررسی و پیامد هر انتخاب را ارزیابی کنند ، مسلما در سطوح بالاتر بهداشت روانی قرار خواهند گرفت.

    مهارت تفكر خلاق
    فكر كردن مهارتي است كه از كودكي مي آموزيم. مهارت تفكر خلاق، قدرت كشف و توليد انديشه ي جديد را براي ما فراهم مي آورد.
    مهارت تفكر خلاق به ما كمك مي كند درمواجهه با حوادث ناگوار چگونه احساسات منفي خود را به احساسات مثبت تبديل كنيم.
    تفكر خلاق نوع ديگر ديدن است در اين تفكر هيچگاه مشكل يك عامل مزاحم به حساب نمي آيد بلكه يك فرصت براي كشف راه حل هاي نو و بديع تلقي مي شود تاكنون كسي به آن توجه نكرده است. این نوع تفکر هم به مسأله و هم به تصمیم گیری های مناسب کمک می کند . با استفاده از این نوع تفکر ، راه حل های مختلف مسأله و پیامدهای هر یک از آنها بررسی می شوند . این مهارت ، فرد را قادر می سازد تا مسائل را از ورای تجارب مستقیم خود را دریابد و حتی زمانی که مشکلی وجود ندارد و تصمیم گیری خاصی مطرح نیست ، با سازگاری و انعطاف بیشتر به زندگی روزمره بپردازد.

    مهارت تفكر نقادانه
    تفكر نقادانه نوعي ديگر از تفكراست. كسب اين مهارت به ما مي آموزد تا هرچيزي را به سادگي و دربست قبول يا رد كنيم، ابتدا در مورد آن موضوع سؤال و استدلال كنيم، سپس بپذيريم يا رد كنيم. تفکر انتقادی ، توانایی تحلیل اطلاعات و تجارب است . آموزش این مهارت ها ، نوجوانان را قادر می سازد تا در برخورد با ارزش ها ، فشار گروه و رسانه های گروهی مقاومت کنند و از آسیب های ناشی از آن در امان بمانند. كساني كه از تفكر نقادانه برخوردارند ، فريب ديگران را نمي خورند و به راحتي جذب گروهها و افراد و مواد مخدر نمي شوند، چرا كه همواره با سوال كردن به عاقبت كار مي انديشند و از همنوایی دوری می کنند. اینها کسانی هستند که این ضرب المثل را نمی پذیرند که:« خواهی نشوی رسوا ، همرنگ جماعت شو».

  • اثرات كاربرد مهارتهاي زندگي

    با آموزش مهارتهای زندگی و تمرين آنها در عمل افراد ياد مي گيرند كه زندگي صحيح يك مهارت كلي است كه  مي توان با ماهر شدن در اجزاء آن ( خود آگاهي، همدلي ،‌مقابله با هيجانهاي منفي و ...) به احساس رضايت و آرامش دست يافت.     

     الف: افزايش سلامت رواني و جسمي شامل:

    - تقويت اعتماد به خويشتن و احترام به خود

    - تجهيز اشخاص به ابزار و روش هاي مقابله با فشارها محيطي و رواني

    - كمك به تقويت و توسعه ارتباطات دوستانه ، مفيد و سالم

     - ارتقاي سطح رفتار هاي سالم و مفيد اجتماعي

     ب: پيشگيري از مشكلات رواني ، رفتاري و اجتماعي شامل :

    -  مصرف سيگار و سوء مصرف مواد مخدر

    - بروز اختلالات رواني و مشكلات رواني _ اجتماعي

     - خود كشي در نوجوانان و جوانان

     - رفتارهاي خشونت آميز

     - شيوع ايدز

    - بي بند و باري جنسي

     - افت و كاهش عملكرد تحصيلي

     

  • نکته:

    مهارت با دانستن و علم متفاوت است. همانطور که یک نفر با خواندن کتاب شنا، فقط علم پیدا می کند ولی شنا کردن یاد نمی گیرد، دانستن این مهارتها هم کافی نیست ، بلکه با تمرین و به کارگیری به مرور در زندگی روزانه، شاهد نتایج رضایت بخش آن خواهیم بود.

  • منابع:

     

    http://www.seemorgh.com

    http://fa.wikipedia.org

    http://zendegi-amoozesh.blogfa.com

    http://ghalamngo.com

    http://www.seemorgh.com

    http://www.uswr.ac.ir

http://hs62.blogfa.com



:: برچسب‌ها: مهارت های زندگی, استرس, روابط صمیمی, مقابله , هیجان,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در شنبه 10 خرداد 1393

توان ما به اندازه ی باری است که تحمل می کنیم.

 

 

توان ما به اندازه ی باری است که تحمل می کنیم.



:: برچسب‌ها: توان ما به اندازه ی باری است که تحمل می کنیم, ,
نوشته شده توسط ارحمی خواجه در دو شنبه 5 خرداد 1393

مطالب پیشین
:: تجربه
:: کسی رو که دوست داری
:: چرا صبر خوب؟
:: باز تعریف بی حجابی
:: شفا
:: اگر می خواهید خوشبخت باشید
:: اتفاق
:: اندازه فهم کودک
:: حال
:: ارزش دروغ
:: فرزند سالاری
:: سوالات رایج در زمینه ی ترشحات و عفونت واژن در خانم ها
:: از مرگ می ترسند
:: محبت کامل آری...اعتماد مطلق نه
:: فقط زندگی کن و لذت ببر
:: چرا نباید برای دیدن بقیة‌الله(عج) اصرار کرد
:: اعتقاد من و نه هراس من، کار خودش را کرده است
:: اگر بگویید که خراب خواهد کرد، به احتمال زیاد خراب می کند.
:: یا فارسَ الحجاز أدرکنی، یا اباصالح المهدی أدرکنی،یا اباالقاسم أدرکنی و لا تَدَعْنی،فَانّی عاجزٌ ذلیل
:: از خودتان مراقبت کنید .
:: طبیعت غذاها و عملکرد جنسی انسان
:: خوشبختی ات را به فردا موکول نکن
:: پر انرژی باشید
:: منصفانه ترین پاداش
:: معجزه اتفاق می افتد...
:: onhdh..
:: بعد از چندسال ،مهم‌ترین مشکل زوج‌ها؛ عدم کشش جنسی است
:: عوامل موثر افزایش طلاق
:: علتهای بنیادی ازدواج کدامند؟ و علت سرخوردگی از ازدواج کدام است؟
:: فقط بخواه...
:: سن عشق...
:: ای دیوانه لیلایت منم
:: خدا کجاست؟...
:: ما صاحب خانه خوبی داریم
:: چرا از نظر آقایان، خانم ها بدون آرایش زیباترند؟!
:: در جستجوی خدا
:: پاکدامنی
:: بازی
:: خودت رو از من نگیر
:: آمار تکان دهنده
:: من دخیل دل خود را به تو طوری بستم
:: شنونده فعال
:: صبر کن؛
:: بچه
:: غم
:: چه همسر شما یک قهرمان پینگ پنگ باشد و چه یک دستفروش ساده ، او به شما نیاز دارد
:: کی حقوق کودکانمان زیر پا گذاشته می شود؟!
:: خداوند زیبا است ، و زیبائى را دوست دارد! و همچنین دوست دارد آثار نعمت را بر بنده خود ببیند.
:: زندگی


Powered By LOXBLOG.COM Copyright © 2009 by adytum